فرمانده انتظامی استان خراسان جنوبی از بازداشت ۵۵ نفر که به گفته وی در بیرجند در یک «پارتی مختلط» شرکت کرده بودند، خبر داد.
به گزارش روز چهارشنبه (چهارم بهمن) خبرگزاری ایرنا، مجید شجاع افزوده که پلیس از طریق «دریافت اطلاعات مردمی»، پیش از برگزاری این مهمانی، از برگزاری آن باخبر بود.
آنطور که شجاع گفته، پلیس پیش از برگزاری این مهمانی، مطلع میشود که «خانمی با هویت معلوم به همراه همسرش که غیربومی استان است قصد برگزاری مراسم پارتی مختلط شبانه و اعمال منافی عفت عمومی در شهرستان بیرجند را دارد.»
وی توضیح بیشتری دربارهٔ زوج برگزارکننده این مهمانی و اظهارات خود مبنی بر قصد آنها برای انجام آنچه «اعمال منافی عفت عمومی» نامیده، ندادهاست.
به گفته این فرمانده پلیس، مأموران پلیس امنیت عمومی استان خراسان جنوبی، با مراجعه به محل برگزاری این مهمانی، «تعدادی زن و مرد نامحرم» را که به گفته وی، «به صورت مختلط با وضعیت حجاب نامتعارف و زننده با خودروهای گرانقیمت برای اجرای پارتی» حضور داشتند، بازداشت میکنند.
وی همچنین افزوده که صدای سیستمهای صوتی در این مهمانی «بسیار بلند» بود و «با توجه به حجم بالای خودروها و تعداد شرکتکنندگان، محدودیتهای ترافیکی در محل ایجاد» کرده بود.
شجاع تعداد دقیق بازداشتشدگان را نیز «۳۲ مرد و ۲۳ زن» اعلام کرده و افزوده که علاوه بر آنها «سرباند اصلی برگزارکننده این پارتی به همراه دستیارانش نیز دستگیر شد.»
وی با اشاره به تحویل بازداشتشدگان به مراجع قضایی، از برخورد با «واحدهای صنفی که اقدام به در اختیار قرار دادن آلات موسیقی و صوتی، دستگاه ایجاد مه و رقص نور و سایر ملزومات برگزاری مراسم پارتی» میکنند، نیز خبر داد.
این فرمانده پلیس در عین حال هشدار داده که «وسایل کشف شده {از محل مهمانی} توقیف و محل اجرای پارتی و اماکن صنفی متخلف نیز پلمب خواهد شد.»
این برای نخستین بار نیست که در بیرجند نیروهای پلیس با هجوم به مهمانیهای خصوصی به بازداشت شرکتکنندگان اقدام میکنند.
۱۹ دیماه سال جاری نیز دادستان عمومی و انقلاب بیرجند از بازداشت ۳۶ نفر در یک «پارتی شبانه» در این شهر خبر داد و گفت که این افراد با عنوان «جشن تولد» در این مهمانی شرکت کرده بودند.
حسین مقدس نیز اعلام کرده بود که پلیس پیش از آغاز این مهمانی از برگزاری آن اطلاع یافت و پس از مراجعه به محل، «تعداد زیادی دختر، پسر، زن و مرد» را که به گفته وی، «با وضعیت بسیار زننده، ضمن کشف حجاب با صدای بلند موسیقی در حال رقص مختلط و انجام حرکات نامتعارف بودند»، دستگیر کرد.
وی تعداد بازداشتشدگان را نیز ۲۸ مرد و هشت زن اعلام کرده و افزوده بود که «در بازرسی از محل، مقداری مشروبات الکلی و تریاک و همچنین تعداد زیادی ظرف پلاستیکی آغشته به مشروب کشف شد.»
به گفته این مقام قضایی، تعدادی از زنان بازداشتشده در این مهمانی، «از افراد سابقهدار بودند که حجاب اسلامی را رعایت نکردند و متهم اصلی این پرونده هم خانمی بود که جشن تولد برای وی برگزار شدهاست.»
دادستان بیرجند هشدار داده بود که دستگاه قضایی با «پارتیهای شبانه که معمولاً در چند ویژگی یعنی اختلاط دو جنس، مصرف مشروبات الکی و رفتارهای مبتذل مشترک هستند قاطعانه برخورد میکند.»
وی همچنین افزوده بود افرادی که «جوانان را به فساد و فحشا تشویق یا زمینه آن را فراهم میکنند یا مرتکب عمل منافی عفت میشوند مطابق با مواد ۶۳۷ و ۶۳۹ قانون تعزیرات به مجازات از یک تا ۱۰ سال حبس و شلاق تعزیری محکوم میشوند.»
در سالهای اخیر اخبار منتشر شده دربارهٔ دستگیری افراد در شهرهای مختلف ایران به اتهام شرکت در «پارتیهای مختلط» و «مصرف مشروبات الکلی» افزایش یافته و گزارشهایی دربارهٔ بازداشت تعدادی از جوانان در استانهای مختلف منتشر شدهاست.
این بازداشتها حتی به مهمانیهای خانوادگی چون جشنهای تولد و عروسی نیز کشیده شده و تاکنون دهها تن در این ارتباط بازداشت یا به قید تعهد و پرداخت جریمه آزاد شدهاند.
دستکم در سال ۹۶ گزارشهایی از بازداشت «۲۳۰ دختر و پسر در دو میهمانی جداگانه در فرمانیه و لواسان» تهران، «۶۴ دختر و پسر در یک «استخرپارتی» در اطراف اصفهان»، «۵۵ زن و مرد در یک مهمانی در کرمان» و «۴۵ مرد و زن در یک «مهمانی مختلط» در قم در رسانهها منتشر شده بود.
علاوه بر این گزارشهایی هم از پلمپ مراکز «برپایی پارتیهای شبانه» و بازداشت تعدادی در این رابطه در شهرهای مختلف ایران حکایت داشت.
پلیس ایران پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ و بهویژه در سالهای گذشته بارها با حمله به مهمانیها، جشنها و مراسم خصوصی تعداد بسیاری را بازداشت و تحویل مقامهای قضایی دادهاست.
دامنه دخالت پلیس در مهمانیهای خصوصی که در اوایل انقلاب بهمن ۵۷ به اوج خود رسیده و سالها بود که فروکش کرده بود، در دو سال سال اخیر و در پی دستور آیتالله علی خامنهای مبنی بر برخورد با آنچه وی «آسیبهای اجتماعی» مینامد، دوباره افزایش یافتهاست.