آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت در واکنش به درخواست ۴۴ سناتور جمهوریخواه برای توقف مذاکرات احیای توافق هستهای موسوم به برجام، بر تداوم این مذاکرات تاکید کرد.
آنتونی بلینکن که در کنفرانس خبری به همراه ماریس پاین، همتای استرالیایی خود پاسخ به پرسشی در خصوص نامه سناتورهای جمهوریخواه گفت، وقتی پای اقدامات مخرب ایران در منطقه مطرح می شود، تاکیدی است بر این نکته که نباید اجازه داد ایران به سلاح هسته ای دست یابد.
۴۴ سناتور جمهوریخواه کنگره آمریکا روز گذشته در نامهای به جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده از او خواستهاند به دلیل حمایت ایران از گروههای فلسطینی مانند حماس، مذاکرات درباره احیای برجام را متوقف کند.
آنتونی بلینکن گفت، من حرفی در خصوص دخالت داشتن یا نداشتن ایران (در درگیری با اسرائیل) ندارم که به شما بگویم. اما این را میتوانم بگویم وقتی صحبت از فعالیتهای مخرب ایران میشود، خواه این حمایت از تروریسم باشد، خواه تلاشهایش برای ایجاد بیثباتی در کشورهای دیگر، و خواه اقدامات دیگری که ما به آنها اعتراض داریم، باشد، همگی تاکیدی بر این است که ما باید هرکاری را برای اینکه ایران نتواند به سلاح اتمی دست یابد، انجام دهیم.
وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد: ایران دارای سلاح اتمی یا دارای ظرفیت به دست آوردن آن در زمان کوتاه، باعث خواهد شد با مصونیت بیشتری این فعالیتها را انجام دهد.
آنتونی بلینکن اضافه کرد: بنابراین، مذاکرات وین تلاشی است برای این که ببینیم آیا میتوانیم به بازگشت متقابل به برجام برسیم و آن را ادامه دهیم یا خیر.
دور چهارم مذاکرات احیای برجام، با قدرتهای جهانی که هنوز عضو توافق برجام هستند یعنی روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان و همچنین ایران از روز ۱۷ اردیبهشت در وین، پایتخت اتریش آغاز شده است و هیئت نمایندگی دولت آمریکا نیز به صورت غیر مستقیم در این مذاکرات حضور دارد و در هتل دیگری در همان خیابان مستقر است.
۴۴ سناتور آمریکایی در نامه خود به جو بایدن نوشته بودند، «طی دو روز گذشته، تروریستهای فلسطینی در غزه، که بودجه آنها توسط ایران تامین میشود، یک رشته حملات موشکی به اسرائیل را آغاز کردهاند. آنها غیرنظامیان و شهرهای اسرائیلی را از جمله اورشلیم، پایتخت اسرائیل را هدف قرار دادهاند. »
این سناتورها که نام مارکو روبیو، تد کروز، تام کاتن و میت رامنی نیز در بین آنها به چشم میخورد، در این نامه نوشته بودند، این مسئله نگران کننده است زیرا اعضای دولت شما در حال حاضر در وین هستند و با ایران ، اصلی ترین دولت حامی تروریسم در جهان، در حال مذاکره هستند.
نویسندگان این نامه تاکید کردهاند، با توجه به این حملات تازه حماس علیه اسرائیل، ایالات متحده باید تمام اقدامات لازم را برای پاسخگو کردن تهران انجام دهد و تحت هیچ شرایطی تحریمهای ایران را رفع نکند.
در نامه این سناتورهای جمهوریخواه تصریح شده است، پس از آغاز حملات، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در توئیتی از گروههای فلسطینی خواست متحد شده و از همه منابع خود برای حمله به اسرائیل استفاده کنند، این در حالی است که او اخیرا اسرائیل را «نه یک کشور بلکه یک پادگان تروریستی» خوانده است.