سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت، آنتونی بلینکن در جریان سفر خود به اسرائیل بر حق این کشور در دفاع از خود و همچنین بر لزوم به حداقل رساندن تلفات غیرنظامیان فلسطینی تاکید خواهد کرد.
متیو میلر در بیانیهای تصریح کرد، وزیر خارجه آمریکا روز جمعه در دومین سفر خود به منطقه از زمان حمله حماس در ۱۵ مهرماه، ابتدا به اسرائیل و سپس به اردن خواهد رفت.
در این بیانیه آمده است که آنتونی بلینکن در این سفر با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و دیگر مقامات ارشد اسرائیل دیدار خواهد کرد و با آنها در خصوص اهداف نظامی اسرائیل و برنامههای آن برای دستیابی به چنین اهدافی رایزنی میکند.
بیشتر در این باره: افزایش فشار مقامات آمریکا به اسرائیل برای حفاظت از جان غیرنظامیان در غزهمتیو میلر میگوید، آنتونی بلینکن بار دیگر بر حمایت «ایالات متحده از حق اسرائیل برای دفاع از خود مطابق با حقوق بینالملل بشردوستانه تاکید خواهد کرد و در مورد نیاز به اتخاذ همه اقدامات احتیاطی برای به حداقل رساندن تلفات غیرنظامیان و همچنین تلاشها جهت ارائه کمکهای بشردوستانه مذاکره خواهد کرد.»
در جریان حمله ۱۵ مهرماه حماس به اسرائیل دستکم یک هزار و ۴۰۰ نفر کشته شدند و ۲۴۰ نفر نیز گروگان گرفته شدند.
وزارت بهداشت غزه در کنترل حماس نیز میگوید، از زمان آغاز حملات اسرائیل به این منطقه دستکم هشت هزار و ۷۹۶ نفر از جمله سه هزار و ۶۴۸ کودک کشته شدهاند.
به گزارش رویترز، آنتونی بلینکن در سفر خود به منطقه همچنین در مورد گزینههای آینده و بعد از شکست حماس در غزه بحث و رایزنی خواهد کرد.
جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید، روز چهارشنبه گفت که واشینگتن معتقد است حماس پس از جنگ نقشی در مدیریت نوار غزه نخواهد داشت.
استقبال بایدن از بازگشایی رفح
در همین حال، رئیس جمهور آمریکا٬ روز چهارشنبه ۱۰ آبان٬ ضمن استقبال از بازگشایی مرز رفح برای خروج غیر نظامیان از غزه٬ بر حق اسرائیل برای دفاع از خود در چارچوب قوانین بینالمللی تاکید کرد.
جو بایدن که در نورثفیلد در ایالت مینهسوتا صبحت میکرد، بار دیگر بر حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر «ترور» تاکید کرد و گفت، اما این کشور «باید این کار را به گونهای انجام دهد که با قوانین بینالمللی و بشردوستانه سازگار باشد و حفاظت از شهروندان را در اولویت قرار دهد.»
رئیس جمهور آمریکا افزود: «همه ما تصاویر ویرانگر غزه را دیدهایم که کودکان فلسطینی برای والدین از دست رفته فریاد میکشند، والدین نام فرزندان خود را روی دستها و پاهایشان مینویسند تا در صورت وقوع بدترین اتفاق، شناسایی شوند.»
نشریه «هیل» در همین زمینه نوشته است٬ به دنبال حمله حماس به اسرائیل، جو بایدن به طور کامل و تمام عیار به حمایت از اسرائیل پرداخت، اما به نظر میرسد در روزهای اخیر موضع او در حال تغییر است و اکنون بر لزوم کمکهای بشردوستانه و حمایت از غیرنظامیان در غزه تاکید میکند.
رئیس جمهور آمریکا همچنین در خصوص بازگشایی مرز رفح گفت: «من شخصاً زمان زیادی را صرف صحبت با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر، و دیگران کردم تا مطمئن شویم که میتوانیم این مسیر دسترسی را برای خروج مردم باز کنیم.»
او اضافه کرد:«میخواهم از شرکایمان، بهویژه قطر، که از نزدیک با ما برای حمایت از مذاکرات و تسهیل خروج این شهروندان همکاری کردند، تشکر کنم.»
رئیس جمهور آمریکا همچنین تصریح کرد٬ باید کار بیشتری انجام شود تا «به طور قابل توجهی جریان کمکهای بشردوستانه حیاتی به غزه افزایش یابد.»
بر اساس توافق بین مصر، اسرائیل و حماس، چند صد شهروند خارجی که از زمان شروع جنگ در نوار غزه گرفتار بودند به همراه تعدادی از مجروحان اجازه پیدا کردند این منطقه را ترک کنند. مقامات مصری گفتند که پس از انجام کنترل امنیتی در گذرگاه رفح حدود ۵۰۰ نفر وارد این کشور میشوند.