ارتش اسرائیل روز یکشنبه ۱۱ آذر اعلام کرد یک فروند موشک بالیستیک را که از یمن با هدف اصابت به مرکز اسرائیل شلیک شده بود، در خارج از حریم هوایی این کشور رهگیری و شکار کرده است.
به گفته ارتش، سامانههای پدافند هوایی این کشور، موشک بالستیک پرتابشده از یمن را بر فراز آسمان منطقه و پیش از آنکه به حریم هوایی اسرائیل نفوذ کند، شناسایی و سرنگون کردند.
صدای آژیر خطر، زمان کوتاهی پس از ساعت ۶ بامداد یکشنبه در بسیاری از شهرهای بخش مرکزی اسرائیل که نزدیکتر به بخش مرز شرقی این کشور است، به صدا درآمده بود.
سازمان خدمات فوریتهای پزشکی اسرائیل از زخمی شدن ۴ تن بر اثر شتاب دررفتن به اماکن امن خبر داد و جراحت آنها را سطحی توصیف کرد.
حوثیهای متحد تهران و حزبالله که کنترل صنعا و بخشهایی از یمن را در دست دارند، هنوز مسئولیت شلیک این موشک به سوی اسرائیل را برعهده نگرفتهاند.
رهبر حوثیها یک روز پس از آغاز آتشبس بین اسرائیل و حزبالله در لبنان گفته بود حملات نیروهای او و همچنین گروههای متحد از عراق علیه اسرائیل ادامه خواهد داشت و «تشدید» خواهد شد.
عبدالمالک حوثی روز ۸ آذر گفت: «جبهه عراق قوی، مهم و دارای تواناییهایی است که میتواند مؤثرتر عمل کند».
بیشتر در این باره: روسیه و استخدام مزدوران خارجی؛ اینبار حوثیهای یمننیروهای متحد تهران در عراق نیز گفته بودند خود را به آتشبس برقرار شده بین اسرائیل و حزبالله در لبنان متعهد ندانسته و همچنان در راستای حمایت از گروه افراطی حماس در غزه به حملات موشکی و پهپادی به سوی اسرائیل ادامه خواهند داد. حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تروریستی شناخته شده است.
حملات موشکی از یمن به سوی اسرائیل و قصد «مقاومت اسلامی عراق» برای ادامه تهاجم به اسرائیل در حالی است که رسانههای اسرائیل و آمریکا تأکید دارند که حمایت علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران از آتشبس بین اسرائیل و حزبالله به جنگ ۱۴ ماهه طرفین پایان داد.
آموس هاکستین، دیپلمات آمریکایی که موجب دستیابی به آتشبس اخیر در لبنان شد، گفته است که ایران از توافق حمایت کرد و جدا کردن جبهههای لبنان و غزه از یکدیگر کلید موفقیت در دستیابی به این راهکار سیاسی بود.
آتشبس بین اسرائیل و حزبالله از بامداد هفتم آذر آغاز شده و با وجود برخی موارد محلی از نقض آن، کمابیش ادامه یافته است.
اسرائیل تابستان امسال به یک حمله پهپادی حوثیها که به کشته شدن یک مرد اسرائیلی در تلآویو منجر شد، با حملات گسترده به تأسیسات نفتی زیر نظر حوثیها در بندر حُدیده در یمن پاسخ داد. اما به موارد دیگر از حملات آنها فعلاً واکنشی نشان نداده است.
گیدئون سعار، وزیر خارجه اسرائیل، روز ۲۸ آبان در نامه به شورای امنیت سازمان ملل متحد نوشت که اسرائیل دولت بغداد را مسئول هر حمله از سوی شبهنظامیان از خاک عراق خواهد دانست و علیه عراق اقدام خواهد کرد.