گفت‌وگوی اختصاصی رادیو فردا با مدیر طراحی ب‌ام‌و‎

ب‌ام‌و قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ تعداد ۲۵ مدل خودروی الکتریکی را طراحی و راهی بازار کند.

آدرین ون هویدونک، مدیر طراحی گروه ب‌ام‌و، در گفتگویی اختصاصی با رادیو فردا درباره آینده خودروهای برقی این شرکت گفته است:

«ما سه مدل جدید را معرفی کرده‌ایم، ب‌ام‌و سری هفت، ب‌ام‌و ایکس پنج و ب‌ام‌و سری سه که پلاگین هیبرید هستند. در این خودروها کاربران می‌توانند هشتاد کیلومتر را با یک بارشارژ با موتورالکتریکی طی کنند.»

او افزوده است:

«در این وضعیت هیچ آلودگی تولید نمی‌شود از طرفی پس از اتمام شارژ هم موتورهای درون‌سوز وارد مدار می‌شوند. ایده ما برای این خودروها این است که بتوانند نیاز مصرف کنندگان را در شهرها کاملا بصورت الکتریکی و بدون استفاده از موتورهای درون‌سوز تامین کنند. فکر می‌کنیم برای بیشتر مردم ۸۰ کیلومتر شارژ برای استفاده در شهر‌ها کافی باشد البته اگر آن‌ها بخواهند مسافت بیشتری را طی کنند موتورهای بنزینی وارد مدار می‌شوند و با این روش ما از مزیت‌های هر دو موتور برقی و بنزینی بهره‌مند خواهیم شد.»

آدرین ون هویدونک در پاسخ به این سوال که این خودرو‌ها برای چه مشتریانی طراحی شده، می‌گوید

«این خودروها پاسخ ما به مشتریانی است که هم می‌خواهند خودروهای برقی در شهرها داشته باشند هم قصد دارند به سفرهای طولانی بروند و از سرعت بالا لذت ببرند.»

مدیر طراحی گروه ب‌ام‌و در پاسخ در مورد خودروهای «صرفا الکتریکی» می‌گوید

«ما مدتی است کار را روی خودروهای صرفا الکتریکی شروع کرده ایم. این سابقه به ۱۰ سال قبل باز می‌گردد. خودروهای آی سه و آی هشت از جمله این خودروها هستند البته در سال‌های آینده تعداد بسیار بیشتری خودروهای الکتریکی تولید خواهیم کرد. ما قصد داریم ۲۵ خودرو الکتریکی را تا سال ۲۰۲۵ معرفی کنیم.»

مدیر طراحی ب‌ام‌و در پاسخ به انتقادهایی که به سبک طراحی جدید این شرکت می‌شود و در آن جلو پنجره بسیار بزرگی طراحی شده است توضیح می‌دهد

«جدید ترین محصول ما سری هفت است که لوکس‌ترین محصول ب‌ام‌و محسوب می‌شود و ما سعی کردیم در این خودرو با حفظ روح اسپرت محصولات ب‌ام‌و، یک خودرو لوکس را طراحی کنیم. برای همین جلو پنجره بزرگ‌تری را برای خودرو طراحی کردیم تا حس لوکس و قدرتمند تر بودن را به مخاطب منتقل کند.

ما در چند ماه گذشته زبان طراحی ب‌ام‌و را تغییر داده ایم و در این جهت از خطوط تیز بیشتری در طراحی محصولات ب‌ام‌و استفاده کردیم چرا که با تغییرات تکنولوژی فکر می‌کنیم استفاده از این خطوط سبب می‌شود خودروهای ب‌ام‌و لوکس‌تر،قوی‌تر و پیش‌روتر جلوه کنند.»

شرکت‌های آلمانی‌ها روش پلاگین هیبرید را فعلا بهترین راه میان‌مدت می‌دانند. در این روش موتور الکتریکی در کنار موتور درون‌سوز قرار دارد و زمانی که شارژ باتری‌ها تمام شد موتورهای درون‌سوز وارد عمل می‌شوند.

هم اکنون قیمت بالا، باتری‌های پرحجم و سنگین، سرعت شارژ و میزان پیمایش کم، بزرگترین مشکلات خودروهای الکتریکی هستند. از طرفی برخی فعالان محیط زیست می‌گویند باتری‌های این خودروها خود در آینده ممکن است به خطری برای طبیعت تبدیل شوند.

پیشتر سیجیو کوزوماکی، مدیر مرکز تحقیقات تویوتا گفته بود که در سال ۲۰۵۰ موتورهای احتراق داخلی منقرض خواهند شد. پیشرانه‌های احتراق داخلی حتی با وجود استفاده در پیشرانه‌های هیبریدی در نهایت تا سال ۲۰۵۰ عمر خواهند داشت.