دو انفجار ناشی از بمبهای دستساز در نزدیکی دفاتر نامزدهای انتخابات پارلمانی و استانی در دو نقطه جداگانه در جنوب غربی پاکستان بیش از ۲۰ کشته برجا گذاشت.
این انفجارها روز چهارشنبه ۱۸ بهمن، یک روز پیش از برگزاری انتخابات سراسری پارلمانی در پاکستان، روی داد و منابع مختلف آمار مختلفی از کشتهشدگان ارائه کردهاند.
خبرگزاری رویترز تعداد کشتهشدگان را ۲۶ نفر و خبرگزاری آسوشیتدپرس این تعداد را ۲۹ نفر گزارش کردهاند.
بیش از نیم میلیون عضو نهادها و ارگانهای انتظامی و امنیتی برای تامین امنیت رایگیری در پاکستان مستقر شدهاند.
مقامات پاکستان از روز چهارشنبه توزیع برگههای رای را در بیش از ۹۰ هزار شعبه سراسر کشور آغاز کردند.
از روزها پیش افزایش شدید خشونتها در پاکستان گزارش شده بود.
دستکم دو نامزد در جریان مبارزات انتخاباتی به ضرب گلوله کشته شدند و دهها تن دیگر در سراسر کشور مورد حمله قرار گرفتند.
جان اچکزی، وزیر اطلاعات ایالت بلوچستان، محل وقوع دو بمبگذاری روز چهارشنبه، گفت: «هدف انفجارهای امروز خرابکاری در انتخابات بود.»
او افزود که با وجود این حملات، «انتخابات فردا (پنجشنبه) برگزار میشود و مردم بلوچستان فردا بدون هیچ ترسی رای خواهند داد.»
به گفته این مقام محلی و همچنین پلیس ایالت بلوچستان، اولین انفجار که ناشی از یک بمب دستساز بود ۱۲ کشته و ۲۵ زخمی برجا گذاشت.
این انفجار در نزدیکی دفتر یک نامزد مستقل در انتخابات استانی در منطقه پشین، در حدود ۵۰ کیلومتری شمال کویته، مرکز بلوچستان روی داد.
بمب دستساز دوم در نزدیکی دفتر انتخاباتی نامزد حزب مذهبی محافظهکار «جمعیت علمای اسلام» در بازار اصلی شهر قلعه سیفالله در حدود ۱۵۰ کیلومتری شمال شرقی کویته منفجر شد.
آقای اچکزی گفت که این انفجار حداقل ۱۲ کشته برجا گذاشته است.
بلوچستان، ایالتی غنی از هیدروکربنها و مواد معدنی و هممرز با افغانستان و ایران، مدتهاست که صحنه خشونت جداییطلبان بوده است.
گروههای جهادی مانند گروه دولت اسلامی (داعش) نیز در آنجا فعال هستند.
بیشتر در این باره: کشته شدن ۹ پاکستانی در سراوان؛ اسلامآباد خواستار «همکاری کامل» ایران شدکارزارهای انتخاباتی در شامگاه سهشنبه به پایان رسید و شعب رایگیری قرار است روز پنجشنبه ساعت هشت صبح (به وقت محلی) باز شوند و در ساعت پنج عصر همان روز نیز رایگیری پایان یابد.
نظام سیاسی پاکستان «جمهوری اسلامی» است، اما به نوشته خبرگزاری فرانسه اعتبار انتخابات امسال در این کشور ۲۴۰ میلیون نفری با زندانی شدن عمرانخان نخستوزیر محبوب پیشین و سرکوب حزبش زیر سوال رفته است.