رئیس هیئت مدیره سندیکای کنسرو ایران میگوید تولید کنسرو ماهی در کشور طی پنج سال گذشته بهدلیل نصف شدن مصرف داخلی، از ۵۰۰ میلیون قوطی به ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون کاهش یافته است.
مسعود بختیاری تصریح کرده است وضعیت تولید در چهار ماه نخست امسال نشان میدهد آمار تولید نسبت به دوره مشابه سال گذشته کاهش چشمگیری نداشته است.
روزنامه همشهری ماه گذشته از رشد ۶۰ درصدی قیمت انواع تنماهی خبر داده و گفته بود علت این افزایش، رشد ۱۸۰ درصدی قیمت ماهی تُن وارداتی است که دو-سوم هزینه تولید کنسرو را شامل میشود.
عضو کمیته فنی آبزیان کشور همچنین یادآور شد که ۸۰ درصد ماهی مصرفی در کنسروهای ماهی از طریق صید داخل تأمین میشود و ۲۰ درصد وارداتی است.
بیشتر در این باره: مرکز آمار ایران نرخ تورم سالانه خوراکیها در تیرماه را ۶۶ درصد اعلام کردبختیاری با بیان اینکه ۷۰ درصد نرخ تمامشده کنسرو مربوط به ماهی است، افزود: «صادرات از نیمه دوم سال گذشته به حداقل رسید و برخی برندها فقط برای بخشی از مهاجران ایرانی که مشتریان آنها بودند صادرات دارند که این بازار عدد قابل توجهی نیست.»
طی چند سال گذشته، بهویژه با شتابگیری افت ارزش ریال و اوجگیری تورم، قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته و مصرف اقلامی مانند گوشت قرمز نیز نصف شده است.
آخرین به روزرسانی آمارهای بانک جهانی از تورم اقلام خوراکی جهان نشان میدهد این رقم برای ایران در ماه اردیبهشت امسال، ۷۸ درصد بوده و ایران بعد از ونزوئلا، لبنان، زیمبابوه و آرژانتین بیشترین تورم اقلام خوراکی در جهان را داشته است.
آخرین گزارش مرکز آمار، تورم سالانه اقلام خوراکی در تیرماه امسال را ۶۶ درصد گزارش کرده است.