نتایج اولیه انتخابات پارلمانی در کاتالونیا حاکی از پیشتازی احزاب جدایی طلب در این منطقه از اسپانیا است.
به گزارش رویترز، با شمارش ۹۶ درصد آرا، احزاب جدایی طلب توانسته اند ۷۰ کرسی از ۱۳۵ کرسی پارلمان کاتالونیا را به خود اختصاص دهند.
طبق این گزارش، حزب کارلوس پوجدمون، رییس برکنار شده دولت محلی کاتالونیا، (همه برای کاتالونیا ) توانسته است بار دیگر جایگاه خود را به عنوان بزرگترین حزب استقلال طلب در پارلمان کاتالونیا تثبیت کند.
رویترز می گوید، پیروز استقلال طلبان می تواند سر آغازفصل تازه ای از بحران در این منطقه و اسپانیا باشد. این نتایج می تواند ماریانو راخوی، نخستوزیر اسپانیا، را با چالش تازه ای مواجه کند.
این گزارش می افزاید، انتخابات امروز در کاتالونیا یک همه پرسی تازه در خصوص سرنوشت این منطقه محسوب شود. کاتالونیا که منطقهای موفق و دارای زبان و فرهنگ خاص خود است، اما برگزاری همهپرسی استقلال کاتالونیا در روز اول اکتبر (۹ مهر) باعث ورود اسپانیا به یکی از عمیقترین بحران های سیاسی از دهه ۱۹۷۰ به این سو، یعنی پس از احیای دموکراسی در این کشور، شد.
دادگاههای اسپانیا این همهپرسی را غیرقانونی اعلام کرده بودند و در نهایت نخستوزیر اسپانیا دولت جداییطلب کاتالونیا را منحل کرد و خواستار برگزاری انتخابات زودرس برای روز ۲۱ دسامبر شد.
کارلوس پوجدمون در تبعید خود خواسته در بلژیک از کمپینی برای حمایت از نامزدهای جدایی طلب راه انداخته بود، این در حالی است که دولت اسپانیا در صدد استرداد او بود.
یک سخنگوی کارلوس پوجدمون گفته است: دوستان ما دوباره بازگشتیم.
به گزارش رویترز، نظر سنجی ها پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی کاتالونیا حاکی از آن بود که جدایی طلبان اکثریت کرسی ها پارلمان را به دست نمی اورند. اکنون پیروزی جدایی طلبان در انتخابات پارلمانی روز پنجشنبه می تواند پیامدهای اقتصادی برای اسپانیا و منطقه کاتلونیا درپی داشته باشد.
گزارش ها حاکی است، از زمان برگزاری همه پرسی در ماه اکتبر تاکنون بیش از سه هزار و ۱۰۰ شرکت دفتر اصلی خود را از منطقه کاتالان خارج کرده اند چرا که نگرانند پیروزی جدایی طلبان باعث خروج کاتالونیا از منطقه «یورو» بشود.
رویترز می گوید، آلمان و فرانسه، دو قدرت اصلی اتحادیه اروپا به رغم برخی انتقادات تاکنون از اقدامات دولت اسپانیا در برابر کاتالونیا حمایت کرده اند.