به دنبال اظهارات دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، که دولت چین را به فروش غیرمجاز محصولات نفتی به کره شمالی متهم کرده است، پکن اعلام کرد که این موضوع صحت ندارد.
آقای ترامپ روز جمعه در توئیتر نوشت که چین اجازه فروش نفت به کره شمالی را داده و مچ آن، حین این عمل غیرقانونی گرفته شده است. وی همچنین گفت که اقدام چین مانع رسیدن به راهحلی صلحآمیز برای بحران اتمی کره شمالی میشود.
رئیسجمهور آمریکا پس از آن در مصاحبهای با روزنامه نیویورک تایمز گفت: «من با چین خیلی ملایم رفتار کردهام چرا که تنها چیزی که از نظر من نسبت به تجارت اهمیت بیشتری دارد، جنگ است».
اظهارات روز جمعه آقای ترامپ واکنشی بود به گزارش یکی از روزنامههای کره جنوبی که به نقل از مقامهای دولت این کشور میگوید، ماهوارههای جاسوسی در سه ماه گذشته ۳۰ مورد از انتقال کشتی به کشتی نفت به کشتیهای کره شمالی را ثبت کردهاند.
اما سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه هشتم دی با رد این اتهام گفت: «چین بلافاصله در این باره دست به تحقیق زده است. در واقع این کشتی که حرفش به میان آمده از ماه اوت، اواسط تابستان، تاکنون در بندرهای چین پهلو نگرفته و هیچ چیزی هم ثبت نشده که نشان بدهد وارد یک بندر چینی شده یا آن را ترک کرده است».
هوا چونیینگ اضافه کرد که او خبر ندارد کشتی مورد اشاره در بنادر کشورهای دیگری پهلو گرفته باشد اما گزارش رسانهها «با واقعیت همخوانی ندارد».
او همچنین تأکید کرد: «چین همواره قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با کره شمالی را تمام و کمال اجرا کرده و به تعهدات بینالمللی خود پایبند بوده است. ما هیچ گاه به شرکتها و شهروندان چینی اجازه نمیدهیم که از قطعنامهها تخطی کنند».
سخنگوی وزارت خارجه چین در نهایت گفت: «اگر تحقیقات ما به این نتیجهگیری ختم شود که قطعنامههای شورای امنیت نقض شده، چین طیق قانون با عاملان آن برخوردی جدی خواهد داشت».
شورای امنیت سازمان ملل در تازهترین قطعنامه خود علیه کره شمالی که هفته گذشته و با اجماع کامل تصویب شد، فشارها بر این کشور را افزایش داده و محدودیت دسترسی کره شمالی به نفت تصفیه شده و نفت خام را بیشتر کرد.
مطابق آخرین قطعنامه شورای امنیت، صادرات نفت تصفیه شده به کره شمالی باید تا ۹۰ درصد باید کاهش بیابد و به سقف ۵۰۰ هزار بشکه در سال برسد.