پژوهش جدیدی که روز دوشنبه ۹ تیر منتشر شد، میگوید نهادهای دولت چین با هدف کنترل رشد جمیعت اویغور ساکن ایالت غربی سین کیانگ زنهای اين اقلیت را به شکل اجباری عقیم میکنند.
این پژوهش بر اساس آمارهای دولتی در ایالت سین کیانگ، اسناد رسمی مربوط به اجرای این سیاست و مصاحبه با زنان اقلیت اویغور تهيه شده است. گروهی از قانونگذاران کشورهای مختلف جهان نیز با استناد به این گزارش از سازمان ملل متحد خواستهاند در مورد سیاستهای دولت چین در ایالت سین کیانگ تحقیق کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، پکن که همواره نقض حقوق اقلیت ایغور را تکذیب کرده، روز دوشنبه نتایج این پژوهش جدید را «بی اساس» توصیف کرد.
بیشتر در این باره: خشم چین از افشای اسناد دولتی در رابطه با اقلیت اویغورچین در گذشته نیز متهم شده که حدود یک میلیون نفر از اقلیتهای قومی و مذهبی را که اکثر آنها مسلمان هستند در اردوگاههای بازآموزی اجباری نگهداری میکند. دولت چین مدعی است این اردوگاهها مراکز بازآموزی حرفهای هستند و هدف آنها دور کردن افراد از تروریسم و افراط گرایی است.
گزارش جدید که توسط آدریان زنز، یک پژوهشگر آلمانی که در گذشته نیز سیاستهای چین در ایالت سین کیانگ را افشا کرده است، تهيه شده میگوید زنان اویغور و سایر اقلیتها در این اردوگاهها تهدید شدهاند که در صورت عدم سقط جنین در بارداریهای بیشتر از سهمیه تعیین شده برای تعداد فرزندان زندانی خواهند شد.
در این گزارش همچنین گفته میشود که حتی در مورد زنانی که کمتر از دو فرزند (تعداد قانونی در چین) دارند وسیله پیشگیری از بارداری «آی یو دی» تجویز شده و تعدادی از زنان به اجبار با عمل جراحی عقیم شدهاند.
افرادی که قبلا در این اردوگاهها تحت بازداشت بودهاند میگویند به آنها دارویی تزریق شده که عادت ماهانه آنها را متوقف کرده و یا خونریزی غیرعادی ایجاد کرده که معمولا نتیجه داروهای پیشگیری از بارداری است.
هیئت تحقیق سازمان ملل متحد در مورد این اردوگاهها در موارد قبلی از گزارشهای این پژوهشگر استفاده کردهاند.
اسناد دولتی که آدریان زنز آنها را بررسی کرده نشان میدهند که زنان اقلیتهای قومی ساکن نواحی روستایی نیز توسط درمانگاههای محلی به صورت اجباری و متناوب مورد آزمایشهای مخصوص زنان و زایمان قرار گرفته و هر دو ماه یک بار از آنها آزمایش بارداری گرفتهاند.
این پژوهش دریافته که بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ يعنی یک سال پس از شروع سیاست عقیمسازی، نرخ تولد در اکثر نواحی ایالت سین کیانگ از نرخ متوسط تولد در سایر مناطق چین کمتر شده در صورتی که این رقم در سال ۲۰۱۶ بالاتر از نرخ متوسط ملی چین بوده است.
فعالان اقلیت اویغور میگویند دولت چین از اردوگاههای بازآموزی برای شستشوی مغزی مردم و نابود کردن فرهنگ ویژهای قوم و هویت اسلامی آنها استفاده میکند.
آدریان زنز در بخشی از گزارش خود مینویسد: «به نظر میرسد که عقیم کردن اجباری بخشی از طرح گستردهتر دولت چین برای تسلط قومی - نژادی است. چنین اقداماتی طبق تعاریف سازمان ملل متحد ممکن است مصادق نسل کشی جمعیتی باشد.»
گروه پارلمانی بین المللی در مورد چین، متشکل از اعضای مجالس قانونگذاری آمریکا، استرالیا و کشورهای اروپایی، روز دوشنبه در بیانیهای گفت: «تلاش خواهد کرد در مورد احتمال وقوع جنایت علیه بشریت و یا نسلکشی در ایالت سین کیانگ تحقیقاتی انجام شود.»
یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه بریتانیا نیز در جلسه پارلمانی این کشور گفت: «این گزارش جدید به نگرانیهای ما در مورد وضعیت حقوق بشر در سین کیانگ میافزاید و ما آن را با دقت بررسی کرده و مدنظر قرار خواهیم داد.»
سخنگوی وزارت خارجه چین این گزارش را «بیاساس» خواند و گفت با «اهداف پنهانی» تنظیم شده است.
کنگره جهانی اویغورها، یک گروه مدافع حقوق این اقلیت گفت این گزارش جدید «عناصر نسل کشی در سیاست حزب کمونیست چین» را برملا میکند و خواستار اقدام بین المللی در برابر سیاستهای پکن شد.