زبان چینی با امضای رئیسی به فهرست زبان‌های خارجی قابل آموزش در مدارس افزوده شد

اولین بار حدود سه سال پیش و در دولت حسن روحانی بحث آموزش زبان چینی در مدارس ایران به‌طور جدی مطرح شد

بر أساس مصوبه جدید شورای عالی آموزش و پرورش که با امضای ابراهیم رئیسی ابلاغ شده است زبان‌های «چینی»‌ و «عربی» به فهرست زبان‌های‌ خارجی قابل آموزش در مدارس ایران افزوده شد.

خبرگزاری دولتی ایرنا روز شنبه ۱۷ تیرماه نوشت که ابلاغ این مصوبه در راستای سند موسوم به «تحول بنیادین» آموزش و پرورش مبنی‌بر «ارائه آموزش زبان خارجی [...] با رعایت اصل تثبیت و تقویت هویت اسلامی-ایرانی» صورت گرفته است.

شماری از مقام‌های جمهوری اسلامی به‌ویژه علی خامنه‌ای پیش از این از اقبال مردم ایران به آموختن زبان انگلیسی ابراز ناخشنودی کرده‌ بودند.

اولین بار حدود سه سال پیش و در دولت حسن روحانی، بحث آموزش زبان چینی در مدارس ایران به‌طور جدی مطرح شد.

بیشتر در این باره: احتمال افزودن زبان چینی به دروس زبان‌های خارجی مدارس ایران

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی درسی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی آن زمان ایران، از احتمال ورود زبان‌های چینی و عربی به فهرست آموزش زبان‌های خارجی مدارس سخن گفته بود.

بر أساس مصوبه روز شنبه شورای عالی آموزش و پرورش، به آموزش و پرورش اجازه داده شده که بر حسب نیازها و تقاضاهای اجتماعی جدید، علاوه بر زبان انگلیسی، زبان‌های عربی، فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، روسی، اسپانیایی و چینی، آموزش داده شود.

پیش از این زبان‌های آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی، اسپانیایی و روسی به عنوان زبان‌های خارجی مجاز برای آموزش در مدارس از سوی شورای عالی آموزش و پرورش انتخاب شده بودند.

در یکی دیگر از بندهای این مصوبه وزارت آموزش و پرورش باید ظرف مدت شش ماه، بررسی جامع و کاملی از وضعیت آموزش زبان انگلیسی را همراه با پیشنهادهایی برای بهبود آموزش به این شورا ارائه دهد.

رهبر جمهوری اسلامی سال ۹۵ با انتقاد از ترویج زبان انگلیسی در نهاد‌های آموزشی ایران گفته بود: «اکنون کار به جایی رسیده است که آموزش زبان انگلیسی به مهد کودک‌ها کشیده شده است.» پس از این سخنان علی خامنه‌ای، آموزش و پرورش تدریس زبان انگلیسی در مدارس ابتدایی را ممنوع اعلام کرد.

زبان انگلیسی در برنامه درسی رسمی ایران برای شش سال دوره ابتدایی وجود ندارد. اما مدارس گوناگون غیر دولتی، نیمه‌دولتی و یا بخش کوچکی از مدارس دولتی انگلیسی را به صورت فوق برنامه به دانش‌آموزان درس می‌دهند و این کلاس‌ها اجباری نیستند.

با استفاده از گزارش‌های خبری ایرنا و رادیو فردا/ پ.م./ آ. ت.