شبکه اسکای نیوز گزارش داده است که یک شبکه سایبری وابسته به سپاه پاسداران برنامههایی برای حملات سایبری و تهیه یک بانک اطلاعاتی از اهدافی چون کشتیهای باری، پمپ بنزین، ساختمانهای هوشمند و مراکز کنترل ارتباطات دریایی در آمریکا و سایر کشورهای جهان دارد.
در این گزارش که با استناد به یک جزوه ۵۷ صفحهای «خیلی محرمانه» منتشر شده است، نام گروه وابسته به فرماندهی سایبری سپاه پاسداران، «گروه شهید کاوه» اعلام شده است.
در این جزوه که در پنج بخش تنظیم شده، با آوردن تصاویر و نمودارهای مختلف از اهدافی در آمریکا، بریتانیا و فرانسه، درباره نحوه مختل کردن ارتباطات دریایی و غرق کردن کشتی باری و نحوه انفجار در پمپ بنزین با روش کنترل از راه دور توضیح داده شده است.
نویسنده گزارش شبکه اسکاینیوز نوشته است یک منبع مطلع، این جزوه ۵۷ صفحهای را در اختیار او قرار داده است.
۸ اسفند سال گذشته، یک شبکه هکری به نام «لبدوختگان» در کانال تلگرامی خودش خبر داده بود که سایت «سایبربان» وابسته به شبکه «شهید کاوه» را هک کرده و دادههای این سایت را پاک کردهاند. این گروه همچنین اطلاعات خصوصی اعضای سایت را منتشر کرد.
گروه «لب دوختگان» که از دو سال پیش فعال شده است، روز گذشته نیز در کانال تلگرام خود از «وقوع آتشسوزی در سیستمهای کامپیوتری گروه شهید کاوه» خبر داد.
در گزارش این گروه اشاره شده است که «گروه شهید کاوه» به «ریاست امیر لشگریان» اداره میشود. در گزارش اسکاینیوز نام کامل این فرد «حمیدرضا لشگریان» اعلام شده است.
«محمود کاوه» متولد مشهد، از فرماندهان سپاه پاسداران بود که در عملیات کربلای دو کشته شد. به نظر میرسد نام او برای این گروه سایبری انتخاب شده است.
اسکاینیوز مینویسد که سفارت ایران در لندن به درخواست این رسانه برای اظهار نظر در مورد محتویات این جزوه پاسخ نداده است.
بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا، به شبکه اسکای نیوز گفته است اگر این اسناد معتبر باشند، نشان میدهند که زیرساختهای حیاتی در کشورهایی چون بریتانیا، «تا چه اندازه آسیبپذیر هستند».
بیشتر در این باره: حمله هکری «بچه گربههای ملوس» سپاه پاسداران از طریق یک دانشکده بریتانیاییدولت آمریکا پیش از این بارها درباره برنامهریزی ایران برای افزایش حملات سایبری هشدار داده است، از جمله اردیبهشت امسال آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در گزارش سالانهاش درباره تهدیدهای جهانی، ایران را چالش اصلی برای منافع آمریکا در خاورمیانه خواند و پیشبینی کرد که ایران در کنار فعالیتهایی چون حمله از طریق گروههای نیابتی، به فعالیتهای سایبری خود علیه آمریکا ادامه خواهد داد.
ایران، روسیه و کره شمالی جزو کشورهایی هستند که شرکتهای امنیت سایبری بارها نسبت به حملات هکری آنها به مراکز غربی هشدار دادهاند.
در طول سالهای گذشته گزارشهای متعددی درباره حمله گروههای سایبری و هکری مانند ««بچهگربه ملوس» و «فسفری» به اهدافی چون مراکز دانشگاهی و پزشکی در بریتانیا و آمریکا و همچنین ستادهای انتخاباتی در آمریکا منتشر شده است.