شبکه تلویزیونی سیانان در گزارشی که روز جمعه، چهارم بهمنماه، منتشر شد از ارتباط یکی از مسافران پرواز ساقطشده بر فراز تهران به دست سپاه با نقض تحریم اسلحه علیه لیبی خبر داد.
هدف اولنا مالاخووا از سفر به تهران در ابتدای ماه ژانویه مشخص نیست و سخنگوی شرکتی که او مدیرش بود نیز از این امر ابراز بیاطلاعی کرده است.
غیر از ۹ نفر خدمه پرواز ۷۵۲ که از تهران به کییف در سفر بود، در این هواپیما تنها دو مسافر اوکراینی وجود داشت، زنی میانسال که برای دیدار با دختر و دامادش به تهران رفته بود و خانم مالاخووا.
حال سیانان در گزارشی نوشته است که خانم مالاخووا، ۳۸ ساله، مدیر شرکتی بوده است «مظنون به نقض تحریم اسلحه لیبی به دست سازمان ملل».
به نوشته سیانان، در یک گزارش سازمان ملل مربوط به تحریمهای لیبی که کمتر از دو ماه پیش منتشر شده از این شهروند اوکراین به عنوان مدیر دو شرکتی یاد شده است که با تجارت اسلحه و جنگ داخلی لیبی «ارتباط دارند».
اولنا مالاخووا مدیر شرکتی با عنوان «اسکایآویاترانس» بود که در اوکراین مستقر است و یکی از صاحبان شرکتی دیگر به نام «ولاریس بیزنس» که در کشور اسکاتلند به ثبت رسیده است. هر دو شرکت در زمینه باربری هوایی و کرایه جتهای مسافربری فعالیت داشتند.
آن طور که در گزارش سیانان آمده است، تنها هواپیمای باری متعلق به این دو شرکت در تابستان سال ۲۰۱۹ در لیبی به وسیله موشکی که از پهپاد شلیک شده بود ساقط شده است.
بیشتر در این باره: سازمان هواپیمایی ایران: دو موشک مجاورتی به هواپیمای اوکراینی شلیک شده است
در همان زمان ارتش ملی لیبی اعلام کرد که این هواپیما حامل تسلیحات نظامی برای دشمنش در طرابلس بوده و به همین دلیل ساقط شده است.
این در حالی است که شرکت خانم مالاخووا اعلام کرد که این هواپیما از آنکارا در ترکیه در حال انتقال «کمکهای بشردوستانه» به لیبی بوده است، ادعایی که به گفته سیانان توسط دولت اوکراین نیز تایید شده بود.
به نوشته سیانان، گزارش سازمان ملل اثبات نمیکند که اولنا مالاخووا از محتوای بار هواپیمای شرکت خود مطلع بوده است.
سخنگوی شرکت «اسکایآویاترانس» به سیانان گفته است که خانم مالاخووا در این ماههای آخر در پی یافتن سرمایه برای جایگزین کردن هواپیمای ساقطشده خود بود.
پرواز ۷۵۲ از نوع بوئینگ متعلق به خط هوایی اوکراین روز ۱۸ دیماه در حوالی تهران با موشک پدافند هوایی سپاه سرنگون شد. این هواپیما حامل ۱۷۶ نفر از پنج کشور بود که تمامی آنها در این حادثه جان باختند.
سپاه پاسداران پس از سه روز کتمان و پنهانکاری مسئولیت حمله موشکی به این هواپیما را پذیرفت.