گزارش‌های متناقض از درگیری مسلحانه در راسک؛ دست‌کم «پنج نفر کشته شدند»

یکی از عکس‌هایی که خبرگزاری تسنیم از این رویداد منتشر کرده است

در جریان درگیری میان نیروهای جمهوری اسلامی و افراد مسلح در شهرستان راسک که از آن با دو عنوانِ متفاوتِ «رزمایش عملیاتی» و «حمله به نیروهای سپاه» یاد می‌شود، دست‌کم پنج تن کشته شدند.

خبرگزاری‌های تسنیم و ایرنا، روز جمعه ۱۸ آبان به‌نقل از احمد شفایی، سخنگوی «رزمایش عملیاتی شهدای امنیت» قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه، نوشته‌اند در ادامهٔ اجرای این «رزمایش» در استان سیستان‌ و‌ بلوچستان، «در منطقه عمومی شهرستان راسک، چهار نفر از تروریست‌ها» کشته شدند.

ولی برخی رسانه‌ها که خبرهای این منطقه را پوشش می‌دهند، می‌گویند کاروان نیروهای سپاه متشکل از ده‌ها خودرو که از سمت شهرستان سرباز به سمت راسک در حرکت بودند، در پنج کیلومتری شهر راسک هدف حملهٔ افراد مسلح قرار گرفتند.

خبرگزاری‌های ایران تصاویر اجساد چهار نفر را نیز منتشر کرده‌اند که آن‌ها را «تروریست» خوانده‌اند. سخنگوی رزمایش همچنین بدون اشاره به جزئیات بیشتر افزوده که در این عملیات یک نفر از نیروهای سپاه هم کشته شده است.

مقامات سپاه و رسانه‌های ایران دربارهٔ چندوچون اجرای این «رزمایش» تا این لحظه توضیحی نداده و تنها اعلام کرده‌اند که این رزمایش از ۱۰ آبان در شهرستان‌های سرباز، کلات، نیکشهر، راسک، مهرستان و قصرقند آغاز شده است.

پایگاه خبری حال‌وش که اخبار مربوط به بلوچ‌ها در ایران را پوشش می‌دهد، نوشته است امروز ۱۸ آبان ماه ۱۴۰۳، در پی «حمله افراد مسلح به کاروان نیروهای سپاه در منطقه فیروزآباد شهرستان راسک شماری از نیروهای نظامی کشته و مجروح شدند».

این پایگاه خبری این خبر را به‌نقل از «منابع محلی» خود در منطقه گزارش کرده و مدعی شده پس از این حمله، «نیروهای نظامی کمکی به‌سوی مردم عادی که در محل حضور داشتند شلیک کردند».

در این گزارش همچنین ادعا شده که شلیک مأموران به‌سوی «خودروهای عبوری» منجر به «کشته و زخمی شدن اعضای یک خانواده شده است» و شمار نیروهای نظامی سپاه پاسداران کشته‌شده در جریان این درگیری را هم «شش نفر» اعلام کرده است.

رادیوفردا تا این لحظه قادر به تأیید هیچ‌یک از این اطلاعات نیست.

این رویداد سه روز پس از انتشار خبر حمله هوایی علیه نیروهای گروه مسلح جیش‌العدل رخ می‌دهد که خود این گروه ادعا می‌کند عملیات مشترک پاکستان و ایران بوده اما پاکستان این ادعا را رد کرده است.

این گروه شبه‌نظامی و مخالف حکومت ایران از سوی جمهوری اسلامی و چندین دولت غربی از جمله آمریکا «سازمانی تروریستی» شناخته می‌شود و طی سال‌های گذشته حملات زیادی علیه نیروهای نظامی ایران در سیستان و بلوچستان انجام داده است.

بیشتر در این باره: «۱۰ پلیس و سرباز» در یک حملهٔ مسلحانه در تفتان کشته شدند