رادیوفردا روز شنبه مطلع شد که با گذشت بیش از ده روز از تفتیش منزل و احضار ۳۴ شهروند بهائی و بازداشت شش تن از آنان در همدان، این شهروندان همچنان با «آزار طولانی، القای حس بلاتکلیفی و سلب امنیت و آرامش» از سوی نهادهای امنیتی و قضائی جمهوری اسلامی روبهرو هستند.
منابع مطلع به رادیوفردا گفتند که شش بهائی بازداشتشده در این شهر همچنان «از حق داشتن وکلای آزاد محروم بوده و حتی سایر وکلای مورد تایید قوه قضائیه» نیز حق دسترسی به این افراد را ندارند.
به گفته این منابع، نهادهای امنیتی و قضائی از «قرار بازداشت موقت طولانی، عدم قبول وثیقه و عدم تفهیم اتهام» با هدف «فشار بر بهائیان» استفاده کرده و بازپرس و قضات پرونده در این زمینه «استقلال نظر» ندارند.
رادیوفردا روز ۲۰ آبانماه در یک گزارش تکمیلی خبر داد که در بازداشت گسترده شهروندان بهائی همدان در روز ۱۶ آبانماه، منزل ۳۴ شهروند تفتیش شده و در این میان شش شهروند نیز بازداشت شدهاند.
بیشتر در این باره: پرونده بازداشت بهائیان کرج؛ «ضربوشتم» یکی از اعضای خانواده و «حمله قلبی» یک زنبر این اساس عاطفه زاهدی، ندا محبی، زرین احدزاده، ژاله رضایی ثمود، نورا ایوبی و فریده ایوبی بازداشت و دیگر شهروندان بهائی که منازلشان تفتیش شده به ستاد خبری وزارت اطلاعات همدان احضار شدهاند.
در همین زمینه مسئولین قضائی و امنیتی گفتهاند وسائل ضبطشده «در ماههای آینده» تحویل داده میشود و شهروندان بهائی «برای دریافت وسایل در آن زمان هم باید به نوعی به مسئولان بازجویی پس دهند».
به گفته منابع آگاه، مأموران امنیتی روز ۱۶ آبانماه «با ماسک و اسلحه» وارد منازل شهروندان بهائی شده و «در مواردی عجیب اقدام به کندن سرامیک کف منازل، پاره کردن مبل، تخریب آلات موسیقی و حتی گشتن پر پرندگان خانگی» کردهاند.
بیشتر در این باره: نشست جانبی سازمان ملل؛ تاکید بر لزوم تلاشهای بینالملل برای «مقابله با آزار اقلیتها در ایران»منابع مطلع به رادیوفردا گفتهاند خشونت اعمال شده از سوی مأموران وزارت اطلاعات تا حدی بوده که «در بعضی منازل بستگان دچار حمله قلبی شده و راهی بیمارستان شدند».
این در حالی است که ده شهروند بهائی بازداشتشده در کرج و هشت زن بهائی بازداشتشده در اصفهان همچنان در «وضعیت نامناسب و بدون رعایت حقوق شهروندی» به سر میبرند.
جامعه جهانی بهائی اوایل آبانماه جاری اعلام کرد در ادامه موج فزاینده آزار و اذیت این اقلیت مذهبی در ایران، ۳۶ مورد حمله به آنها در شهرهایی مانند اصفهان و یزد انجام شده و ۲۶ بهایی که ۱۶ تن از آنها زن هستند، در مجموع به ۱۲۶ سال زندان محکوم شدهاند.
فشار سیستماتیک نهادهای امنیتی بر بهائیان همزمان با اعتراضات «زن زندگی آزادی» در ایران افزایش یافته و اخباری از تعطیلی کسبوکار بهائیان از سوی نهادهای امنیتی در طی یک سال گذشته منتشر شده است.
جمهوری اسلامی ایران آیین بهائی را به رسمیت نمیشناسد و مقامات قضایی بارها بهائیان را «جاسوس و دشمن» خوانده و احکام اعدام، بازداشت، زندان و محرومیت از تحصیل و کسب و کار علیه آنها صادر کردهاند.