پیش‌بینی کمبود حتمی نهاده‌ ذرت در ایران در پی حمله روسیه به اوکراین

اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور در ایران از احتمال ایجاد مشکل در واردات نهاده‌های دامی و غلات به ایران در پی حمله روسیه به اوکراین خبر داد.

کسری لشکری، بازرس این اتحادیه، روز شنبه، ۷ اسفند در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا ضمن پیش‌بینی «افزایش قیمت و کُندی ارسال محموله‌های نهاده‌های دامی و غلات» پس از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین خبر داد که بسیاری از شرکت‌ها اعلام کرده‌اند که در شرایط فعلی نمی‌توانند به قراردادهای خود عمل کنند و ارسال محموله‌ها به بعد از شرایط جنگی موکول خواهد شد.

آقای لشکری در ادامه گفت که ذرت مورد نیاز ایران تاکنون از کشورهای برزیل، روسیه، اوکراین و رومانی تامین می‌شده، اما با توجه به جنگ میان دو کشور از چهار کشور و با توجه به این که در حال حاضر فصل برداشت ذرت در برزیل نیست، ایران بدون تردید با چالش و کمبود نهاده ذرت در ماه آینده مواجه خواهد شد.

به گفته بازرس اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور، جنگ بین روسیه و اوکراین، هزینه سوخت و حامل‌های انرژی و به‌تبع آن هزینه حمل محموله از سوی کشتی‌ها را بالا می‌برد و حمل بار در این شرایط برای تجار صرفه اقتصادی ندارد.

آقای لشکری همچنین از دشوارتر شدن شرایط ایران با توجه به تحریم بودن کشتیرانی و صنعت بیمه ایران خبر داده و گفت: «تجار ریسک صادرات به ایران را با توجه به این که بیمه امکان جبران خسارت آن‌ها را ندارد در شرایط جنگی قبول نمی‌کنند، چراکه ممکن است محموله آنها مورد تهاجم طرف‌های جنگی قرار بگیرد و سرمایه آنها از بین برود.»

بازرس اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور، منابع موجود را تامین‌کننده نیاز تنها یک ماه آینده کشور اعلام کرد و گفت که چند تُن نهاده در بنادر وجود دارد که به دلیل عدم تخصیص ارز تاکنون ترخیص نشده‌اند.

بر اساس آمارهای رسمی ایران سالانه به واردات هفت میلیون تن ذرت دامی نیاز دارد. این نهاده در سال ۱۳۹۹ با وارداتی حدود ۸۶ درصد در بین سایر نهاده‌های دامی بیشترین حجم واردات را داشته است.

در پی حمله روسیه به اوکراین از روز پنج‌شنبه، ۵ اسفند سازمان‌های بین‌المللی درباره چالش‌های جهانی این جنگ هشدار داده‌اند.

حمله روسیه به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین منابع تامین‌کننده انرژی و مواد غذایی در دنیا و همچنین نقش مهم اوکراین در تامین غلات و برخی منابع غذایی دیگر شرایط مبهمی را پیش‌ روی بسیاری از کشورها قرار داده است.