سازمان بهداشت جهانی روز چهارشنبه ۲۲ بهمن اعلام کرد که در هفته نخست فوریه (۱۲ تا ۱۹ بهمن) موارد ابتلا به ویروس کرونا در جهان تا ۱۷ درصد و مرگومیر ناشی از این بیماری حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است.
آمارهای این نهاد بینالمللی همچنین نشان میدهد که در چهار هفته اخیر، موارد ابتلا به ویروس کرونا رو به کاهش گذاشته است.
بین یکم تا هفتم فوریه، تقریبا سه میلیون و ۱۵۳ هزار مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در سراسر دنیا به این سازمان گزارش شده است که در مقایسه با هفته پیش از آن، ۱۷ درصد کاهش یافته است.
آمار مرگومیر ناشی از کرونا نیز با ۱۰ درصد کاهش، به ۸۸ هزار و ۳۶۹ نفر در سراسر دنیا رسید.
آمار منتشرشده از سوی دانشگاه جان هاپکينز نشان میدهد که در یک سال گذشته، از آغاز بحران همهگیری (پاندمی) کرونا تا هفتم فوریه سال جاری میلادی (۱۹ بهمن)، نزدیک به ۱۰۵ میلیون و ۴۲۹ هزار نفر در دنیا به این ویروس مبتلا شدهاند و بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر نیز به دلیل ابتلا به آن جان باختهاند.
فاحشترین میزان کاهش آمار مبتلایان در آفریقا (تا ۲۲ درصد)، اروپا (۱۹ درصد) و آمریکای شمالی و جنوبی (۱۷ درصد) ثبت شده است.
به همان نسبت کاهش آمار مرگومیر ناشی از کووید ۱۹ در این مناطق به ترتیب ۳۰ درصد، ۱۳ درصد و چهار درصد گزارش شده است.
آمارهای سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد که در این بازه زمانی، آمریکا با ثبت بیش از ۸۷۱ هزار مورد جدید ابتلا به کرونا در صدر آلودهترین کشورهای جهان قرار دارد.
پس از آن، برزیل با ثبت و شناسایی بیش از ۳۲۸ هزار مورد جدید ابتلا، فرانسه با بیش از ۱۳۶ هزار، بریتانیا با بیش از ۱۳۳ هزار، روسیه با بیش از ۱۱۶ هزار، ایتالیا با بیش از ۸۳ هزار، اسپانیا با بیش از ۸۲ هزار، هند و اندونزی با بیش از ۸۰ هزار و مکزیک با بیش از ۷۰ هزار مبتلا به کرونا در ردههای بعدی قرار میگیرند.
بر همین اساس، کمترین میزان کاهش موارد ابتلا به کرونا در کشورهای شرق دریای مدیترانه بود که حدود دو درصد اعلام شده است.
دولتها امیدوارند که با اجرای برنامه واکسیناسیون همگانی بتوانند شیوع ویروس را کنترل کنند و به این بحران جهانی پایان دهند.
با وجود این، سرعت روند واکسیناسیون در کشورهای مختلف به یک میزان نیست.
تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، بهتازگی اعلام کرد که هنوز در ۱۳۰ کشور جهان با ۲.۵ میلیارد نفر جمعيت، حتی یک دوز واکسن نیز تزریق نشده است.
این در حالی است که واکسیناسیون همگانی از ماه دسامبر و ژانویه در برخی کشورها از جمله آمریکا، بریتانیا و آلمان آغاز شده است.
بر اساس نتایج پژوهشهای بالینی جدید که چند روز پیش منتشر شد، واکسن «آسترازنکا» برای مقابله با موارد خفیف و متوسط ابتلا به گونه جهشیافته ویروس کرونا در آفریقای جنوبی، عملا ناکارآمد و فاقد اثربخشی لازم است.
این واکسن به عنوان محصول مشترک سوئد و بریتانیا با همکاری دانشگاه آکسفورد تولید شده است.
نگهداری و حملونقل این واکسن در مقایسه با دیگر واکسنها بسیار سادهتر و کمهزینهتر است. از همین رو، کشورهای فقیرتر امیدوار بودند با خریداری و توزیع این واکسن بتوانند گامی موثر در مقابله با بحران شیوع کرونا بردارند که ظاهرا نتایج پژوهشهای اخیر، خلاف آن را ثابت کرده است.