بحران کرونا؛ تدابیر سخت‌گیرانه در قفقاز و آسیای میانه

در شهرستان نوکات قرقیزستان وضعیت اضطراری اعلام شده است

گزارش‌ها از تدابیر سخت‌گیرانه در کشورهای قفقاز و آسیای میانه برای مهار شیوع کرونا در این منطقه حکایت دارد.

وزارت حمل و نقل ازبکستان، به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور آسیای مرکزی، اعلام کرده است که از روز جمعه اول فروردین به مدت چهل روز هرگونه رفت و آمد به خارج از کشور متوقف می‌شود، اما حمل و نقل کالا ادامه خواهد داشت.

همچنین شوکت میرضیایف رئیس‌جمهوری کشور روز جمعه دستور اختصاص بسته ۱ میلیارد دلاری برای مقابله با تبعات ویروس کرونا را امضا کرد. قرار است این منابع از نهادهای بین‌المللی وام گرفته شود.

این کشور پیش‌بینی کرده است صادرات کشور تحت تاثیر کرونا حدود ۱.۱ میلیارد دلار کاهش یابد و رشد اقتصادی کشور نیز به میزان چشمگیری کند شود.

بیشتر در این باره: تازه‌ترین آمار رسمی کرونا از ایران: حدود ۲۰ هزار نفر مبتلا شده‌اند، ۱۴۳۳ نفر قربانی

تاکنون ابتلای ۳۳ نفر به کرونا در ازبکستان قطعی شده است.

شمار مبتلایان در قزاقستان نیز به ۴۹ نفر رسیده است و از روز پنج‌شنبه، ورودی نورسلطان، پایتخت، و آلماتی دومین شهر بزرگ کشور از طرف پلیس و نیروهای امنیتی مسدود شده است.

در قرقیزستان، تاکنون ابتلای شش نفر به ویروس مشخص شده و در دو شهرستان سزاک و نوکات وضعیت اضطراری اعلام شده است. همه این شش نفر مبتلا به کرونا اخیرا از عربستان بازگشته بودند.

در تاجیکستان هنوز رسما ابتلای کسی به ویروس کرونا اعلام نشده، اما از روز جمعه همه پروازهای بین‌المللی در این کشور متوقف شده است.

گزارش‌ها از ترکمنستان حاکی است اگرچه در این کشور نیز ابتلا به ویروس کرونا رسما گزارش نشده است، اما از روز پنجشنبه ورودی‌های پایتخت، عشق‌آباد، محدود شده و تنها اهالی این شهر می‌توانند وارد شوند.

ترددهای داخل شهری نیز در این کشور محدود شده است.

در ارمنستان، با ۱۳۶ مورد قطعی ابتلا به ویروس، برای یک ماه وضعیت فوق‌العاده اعلام شده و دولت ۳۰۰ میلیون دلار برای مبارزه با ویروس کرونا اختصاص داده است.

این کشور همچنین صادرات برخی اقلام پزشکی و دارویی مانند ماسک، کیت‌های آزمایش کرونا، الکل و غیره را ممنوع کرده و از روز جمعه همه دانشگاه‌های کشور سیستم آموزش از راه دور (کلاس‌های آنلاین) را اجرا می‌کنند.

بیشتر در این باره: سفر نوروزی سه میلیون نفر از ۱۳ استان درگیر کرونا

در آذربایجان شمار مبتلایان قطعی به ۴۴ نفر رسیده و از روز پنج‌شنبه ورود شهروندان دیگر شهرها به پایتخت ممنوع شده است. باکو نیز همه پروازهای مسافربری بین‌المللی را متوقف کرده است، مدارس از یک ماه پیش تعطیل است، مساجد بسته شده، عروسی‌ها و مراسم ختم ممنوع شده و دولت از مردم خواسته در خانه بمانند.

الهام علی‌یف رئیس‌جمهوری این کشور روز پنج‌شنبه بسته ۶۰۰ میلیون دلاری برای مبارزه با کرونا را تصویب کرد و طی دستوری حقوق پزشکانی را که در خدمات مبارزه با کرونا فعال هستند ۳ تا ۵ برابر افزایش داد.

تاکنون یک نفر در این کشور از ویروس کرونا جان باخته است و رئیس‌جمهوری گفته است شاید وضعیت اضطراری در کشور اعلام شود.

در گرجستان نیز شمار مبتلایان به ۴۳ نفر رسیده و تنها مغازه‌ها، داروخانه‌ها، پمپ‌بنزین‌ها، بانک‌ها و ادارات پست حق ادامه فعالیت دارند.

در روسیه که ابتلای ۲۵۳ نفر و مرگ یک شهروند به خاطر ویروس کرونا تایید شده است، برخی مخالفان دولت در حال تدارک اعتراضات خیابانی علیه اصلاحات جدید در قانون اساسی کشور هستند که به ولادیمیر پوتین- رئیس‌جمهوری کشور که ۲۰ سال زمامداری کشور را در دست داشته- اجازه می‌دهد بعد از سال ۲۰۲۴ نیز بتواند نامزد ریاست جمهوری شود.

مخالفان می‌گویند در شهر کازان مقامات محلی اجازه برگزاری اعتراضات را داده‌اند، با این شرط که همه معترضان ماسک بر صورت داشته و تدابیر جلوگیرکننده از شیوع کرونا اتخاذ شده باشد.

روسیه پروازهای بین‌المللی را لغو کرده و مدارس نیز تعطیل است.

با استفاده از گزارش‌های رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی و رادیو فردا؛ ف.ق/س.ن