سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز یکشنبه، ۲۵ آبان، اعلام کرد که طی شبانهروز گذشته، ۴۵۹ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند و شمار رسمی قربانیان کووید-۱۹ در کشور به ۴۱ هزار و ۴۹۳ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، سیما لاری همچنین گفت که طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲ هزار و ۵۴۳ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شدند که حدود دو هزار و ۵۴۴ نفر از آنها بستری شدهاند.
بر اساس اظهارات خانم لاری، آمار رسمی مبتلایان به کرونا در ایران تا ظهر امروز به ۷۶۲ هزار و ۶۸ نفر رسید.
همچنین پنج هزار و ۶۶۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در کشور در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
آمارهای رسمی وزارت بهداشت همواره محل تردید و ابهام بوده و آمار واقعی تا چهار برابر آمار رسمی برآورد شده است.
به گفته محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران آمار مرگومیر در کشور «حداقل سه برابر آماری» است که وزارت بهداشت اعلام میکند.
با توجه به آمار کرونا در هفتههای اخیر بسیاری از کارشناسان و مسئولان ضمن پیشبینی افزایش شمار مبتلایان و جانباختگان در هفتههای آینده، خواستار تعطیلی حداقل دوهفتهای تهران و مراکز چند استان پرجمعیت شدهاند.
دولت تاکنون در مقابل این خواسته مقاومت کرده و تنها به ایجاد چند مرحله محدودیت اکتفا کرده است. در آخرین مورد سخنگوی ستاد ملی کرونا روز شنبه، ۲۴ آبان ماه از اجرای «طرح جامع محدودیتهای کرونایی از اول آذر خبر داد.»
به گفته علیرضا رئیسی، به جز مشاغلی که مربوط به تامین مایحتاج ضروری مردم و مسائل ایمنی و سلامت میشود، همه مشاغل در حدود صد شهرستان دارای وضعیت قرمز از ابتدای آذر تعطیل میشوند.
در همین حال بسیاری از کارشناسان اعمال اینگونه محدودیتها را در کنترل کرونا ناکارآمد عنوان کردهاند.
یک عضو شورای شهر تهران در انتقاد به تعطیل نشدن تهران امروز گفت: «وقتی مردم، نمایندگان مردم در شورا، استانداری و به گفته آقای واعظی (رئیس دفتر رییس جمهور)، رئیس جمهور هم راضی هستند، ناراضی چه کسی است و چرا واقعا شهر تهران تعطیل نمیشود؟»
حجت نظری با اشاره به این که میزان فوتیهای روزانه در تهران بیش از تعدا مسافران یک هواپیما شده است، گفت: «دیگر باید چه اقدامی انجام شود که بگوییم ما به بحران رسیدهایم.»
وزیر فرهنگ و ارشاد ایران نیز صبح امروز در توئیتی از «دوقطبیسازی» در اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داد و آن را «نادرست»، «غیراخلاقی» و «به دور از منافع ملی» عنوان کرد.
عباس صالحی درباره این اظهارنظر خود، توضیح بیشتری ارائه نداد.
بنابر آخرین گزارش رسمی وزارت بهداشت و درمان، در حال حاضر به جز استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان که در وضعیت «نارنجی و زرد» قرار دارند، ۲۷ استان دیگر کشور در وضعیت «قرمز» به سر میبرند.