تدروس آدانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، روز جمعه گفته است، دانشمندان در تلاشند هرچه سریعتر درمان لازم برای ویروس کرونا را کشف کنند، ولی تنها در صورت دسترسی عادلانه همگان به دارو و واکسن میتوان این بیماری را شکست داد.
دکتر تدروس آدانوم گبریسوس در کنفرانس ویدئویی خبری خود اظهار داشت: محققان و دانشمندان با سرعت بسیار بالایی در تلاشند تا اطلاعات خود را درباره ویروس کرونا افزایش دهند و همچنین واکسن، دارو و دیگر تکنولوژیهای لازم برای مقابله با آن را پیدا کنند.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در ادامه به تلاشها برای در جبهههای مختلف برای پیدا کردن راه حلی برای درمان این بیماری فراگیر در کوتاه ترین زمان ممکن اشاره کرده است.
دکتر تدروس تصریح کرده است که واکسن، دارو و دیگر تجهیزات این امیدواری را ایجاد کردهاند که میتوان براین ویروس کرونا غلبه کرد، اما اگر به آنها دسترسی عادلانه نداشته باشیم نمیتوانیم اطمینان حاصل کنیم که این بیماری همه گیر پایان خواهد یافت.
وی اضافه کرده است: در این وضعیت فوق العاده ، ما باید به طور کامل از دانش و علم استفاده کنیم ، ابداعات و نوآوریها در این زمینه باید برای همه در هر زمان و هر مکانی قابل دسترسی و استفاده باشد.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت تاکید کرده است، سازوکارهای موجود در بازارهای سنتی قادر نیستند نیازهای مبرم کنونی (به دارو و واکسن) را برآورده کنند.
بیشتر در این باره: وزیر بهداشت آمریکا: همزمان با تحقیقات، واکسنهای محتمل در مقياس ميليونی توليد میشوندرسانههای بین المللی هم میگویند، بهدلیل همهگیری جهانی ویروس، تلاشهای بیسابقهای در مسیر تهیه واکسن و البته داروی کووید-۱۹ در کشورهای مختلف در حال پیگیری است.
در همین زمینه، فرانسیس کالینز رئیس موسسههای ملی بهداشت آمریکا (NIH) گفته است این نهاد آمریکایی در اول تابستان آزمایش چند گزینه اصلی واکسنهای در دست بررسی برای ویروس کرونا را شروع خواهد کرد.
دانشگاه آکسفورد هم نتایج آزمایش یک واکسن ساخته شده را منتشر کرده و میگوید این نتایج امیدوار کننده است.
طبق این گزارش، این واکسن به طور موفقیت آمیزی باعث مصونیت چند میمون در برابر ویروس کرونا شده است.
به گزارش «ان بی سی نیوز» کار آزمایی بالینی این واکسن روی انسان هم اکنون در جریان است.
تاکنون بیش از چهار میلیون و ۵۲۰ هزار نفر در جهان به ویروس جدید کرونا مبتلا شده اند و بیش از ۳۰۶ هزار نفر نیز بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند.
دکتر تدروس این هفته گفته بود، بین هفت تا هشت نامزد اصلی در روند آزمایشها و پژوهشها برای تولید واکسن مقابله با ویروس کرونا وجود دارد.
به گفته وی گزینههای اصلی هفت تا هشت مورد هستند. ولی بیش از صد نامزد (پیشنهاد شده) است.
در میانه اردیبهشت ماه رهبران و مقامهای ارشد شماری از کشورها به تأمین حدود هشت میلیارد دلار برای تولید تستهای دقیق، واکسن و داروهای کرونا، تعهد کردند. سازمان جهانی بهداشت در مورد کافیبودن این رقم ابراز تردید کردهاست.