۱۳ کشور ازجمله متحدان اسرائیل خواستار خودداری از حمله گسترده به رفح شدند

توزیع آب آشامیدنی بین آوارگان فلسطینی در اردوگاهی موقت در اطراف رفح

۱۳ کشور اروپایی و آسیایی، در نامه‌ای به اسرائیل از این کشور خواستد که حمله گسترده به رفح انجام ندهد.

این نامه که روز جمعه ۲۸ اردیبهشت ارسال شده به امضای هفت کشور عضو اتحادیه اروپا دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند و سوئد و شش کشور استرالیا، بریتانیا، کانادا، ژاپن، نیوزلند و کره جنوبی رسیده؛ کشورهایی که برخی از آنها به طور سنتی حامی اسرائیل هستند.

در این نامه که از سوی وزرای خارجه این کشورها برای همتای اسرائیلی خود، یسرائیل کاتزارسال شده آمده است: «ما بار دیگر مخالفت خود را با عملیات نظامی تمام عیار در رفح اعلام می‌کنیم؛ این حملات عواقب فاجعه‌باری برای مردم و غیرنظامیان خواهد داشت».

بیشتر در این باره: پیشروی اسرائیل در عمق جبالیا و بمباران رفح

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیران خارجه این ۱۳ کشور در عین حال از اقدامات اخیر کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر برای بهبود جریان کمک‌های بین‌المللی به غزه استقبال کردند، اما خواستار اقدامات بیشتری در این زمنیه شدند.

آنها در این نامه نوشته‌اند: «ما از دولت اسرائیل می‌خواهیم که همه مسیرهای ممکن زمینی به غزه را برای ارسال کمک‌ها باز کند و امکاناتی چون برق، آب و خدمات مخابراتی در دسترس قرار بگیرد. همچنین می‌خواهیم ضمن افزایش و تامین کالاهای مورد نیاز حیاتی و تجهیزات دندان پزشکی اجازه ارسال کمک‌های بشردوستانه از طریق تمام گذرگاه‌های مربوطه از جمله گذرگاه رفح به نوار غزه داده شود».

وزرای خارجه این ۱۳ کشور در پایان خواستار برقراری یک «آتش‌بس پایدار» شده‌اند و از اسرائیل خواسته‌اند «خروج ایمن شهروندان آنها، افراد واجد شرایط و فلسطینیان را که به دلایل بشردوستانه یا پزشکی برای اسکان مجدد در خارج از کشور پذیرفته شده‌اند، با صدور مجوز خروج تسهیل کند».

اسرائیل عملیات در شرق رفح را برای آنچه نابودی گردان‌های باقی‌مانده گروه افراطی حماس است آغاز کرده در حالی که پیش‌تر نهادهای امدادی بین‌المللی گفته بودند حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن از ساکنان سراسر غزه بر اثر هفت ماه حمله نظامی اسرائیل به رفح پناه آورد‌ه‌اند.

گروه حماس از سوی آمریکا و کشورهای اروپایی به عنوان گروهی تروریستی شناخته می‌شود.

ارتش اسرائیل از هفته گذشته بر گذرگاه رفح در مرز این شهر جنوبی غزه با مصر مسلط شد و در یک هفته اخیر به مردم در بخش شرقی رفح هشدار پیاپی برای ترک محل زندگی خود داده بود.

از آن زمان، ورود گاه به گاه کاروان‌های کمک‌رسانی نیز کاهش یافته است.

به جز کشورهای اروپایی، دولت آمریکا، نزدیکترین متحد اسرائیل، نیز در هفته‌های اخیر با عملیات نظامی در رفح در جنوب غزه به طور علنی مخالفت کرده است.

دولت آمریکا در تلاش است تا اسرائیل را از تهاجم بالقوهٔ تمام عیار به شهر رفح منصرف کند.

وزارت خارجه ایالات متحده هشدار داده که شرایط انسانی در غزه همچنان رو به وخامت بیشتری می‌رود و از اسرائیل خواسته است که امکان ورود مداوم کمک‌های بشردوستانه به غزه از مناطق شمالی و جنوبی آن را فراهم کند.

از زمان محاصره غزه توسط اسرائیل حدود ۲.۴ میلیون نفر با مشکلات کمبود شدید غذا، آب سالم، دارو و سوخت مواجه شده‌اند.

طبق آمار وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، حملات اسرائیل به این باریکه محاصره شده طی بیش از ۷ ماه، ۳۵ هزار و ۲۷۲ کشته بر جای گذاشته و در نتیجه ممانعت اسرائیل از ورود کمک‌های بشردوستانه و بستن گذرگاه‌های کرم شالوم و رفح، اغلب مردم آنجا دچار سوءتغذیه شده‌اند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه از ارقام رسمی منتشر شده توسط اسرائیل، از زمان آغاز جنگ در روز ۱۵ مهرماه که با حمله گروه افراطی حماس آغاز شد، بیش از یک هزار و ۱۷۰ نفر که اکثر آنها غیرنظامی بوده‌اند کشته شده‌اند.

همچنین از ۲۵۲ نفری که در روز نخست توسط گروه افراطی حماس، به گروگان گرفته شده‌اند ۳۸ نفر کشته شده و ۱۲۸ نفر هنوز داخل غزه نگهداری می‌شوند.

بیشتر در این باره: اختلاف نظر آمریکا و اسرائیل درباره زمان برنامه‌ریزی برای حکومت آینده غزه
با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری فرانسه و رادیو فردا؛ س.ب/ ع.م