فدراسیون دوومیدانی با وجود اعتراضات و در میانه بحران کرونا انتخابات برگزار کرد

یکی از پرسنل بهداشتی در حال ضدعفونی محل

صبح دوشنبه با وجود مخالفت و اعتراض جمعی از اعضای مجمع فدراسیون دوومیدانی، پرابهام‌ترین انتخابات ورزشی ایران برگزار شد.

در حالی که دولت بر قرنظینه خانگی شهروندان و عدم مسافرت‌های بین شهری تاکید می‌کند، وزارت ورزش انتخابات فدراسیون دوومیدانی که توام با درگیری بود را برگزار کرد.

مهدی علینژاد رئیس مجمع به خبرنگاران گفت: «ویروس بلاتکلیفی فدراسیون بسیار خطرناک‌تر از ویروس کرونا است».

صداوسیما در گزارشی با انعکاس درگیری‌های مجمع اعلام کرد «کرونا همه فعالیت‌های ورزشی را معلق کرده و کسی فکرش را نمی‌کرد این انتخابات برگزار شود».

جمعی از اعضای مجمع از جمله استان‌هایی که به خاطر شیوع ویروس کرونا در وضعیت بحرانی قرار دارند، گفتند حاضر نیستند به تهران سفر کنند یا به طور کلی امکان سفر در این شرایط وجود ندارد.

۱۶ نماینده هیات‌های استان‌ها موفق به حضور در مجمع نشدند. از نامزدهای رباست نیز حسین‌ جلالی، فرشاد سپهر و محمدرضا آشتیانی بدون اینکه انصراف دهند غایب بودند.

دبیر مجمع به باشگاه خبرنگاران جوان گفت قرار بر این بوده است که رای استان‌های قم و گیلان «به صورت مخفی» به دفتر معاون وزیر ارسال شود.

اما طبق گزارش سایت تسنیم، این استان‌ها حاضر نشده‌اند به صورت غیر حضوری رای بدهند.

در تصاویر منتشر شده، صندلی‌های یک ردیف کامل از اعضای مجمع خالی است که با وجود احتیاط کانال تلگرام فدراسیون در انتشار عکس‌ها، میزهای خالی ایلام و یزد نمایان است.

در گزارش صداوسیما نیز میزهای خالی استان‌های کردستان با کهگیلویه و بویراحمد دیده می‌شود.

نماینده وزارت ورزش برای توجیه امنیت بهداشتی انتخابات اعلام کرد بین هر دو صندلی‌، یک صندلی را خالی می‌گذارند.

دمای بدن حاضرین نیز هنگام ورود به مجمع اندازه‌گیری شد. آزمایشی که مانع حضور هیچ یک از اعضا نشد و همگی با ماسک وارد مجمع شدند.

برخلاف قوانین فدراسیون‌های جهانی و منع دخالت دولت در انتخابات، تعدادی از رای‌دهندگان ارتباطی به هیات‌های استانی نداشتند.

نمایندگان آذربایجان شرقی، غربی، بوشهر و خراسان جنوبی با معرفی نامه اداره کل ورزش و جوانان استان‌ها به مجمع آمدند که برخلاف آیین نامه انتخابات است.

علیرضا چاجی رئیس هیات خراسان جنوبی در این باره به سایت میزان گفت: «هیچ کسی حق نداشته جای من رای بدهد و خودم هم کسی را معرفی نکرده بودم».

نماینده داوران نیز در مجمع حاضر نشد و به جای او فیروزی از مربیان دوومیدانی رای داد.

با این همه، مجمع همچنان به حدنصاب نرسید و دو نفر دیگر باید می‌آمدند تا قانون «دو سوم مجمع» رعایت شود.

رای سیستان و بلوچستان را با ارسال فکس تایید کردند که حتی اگر رئیس هیات بود، برخلاف آیین‌نامه انتخابات است. اما مشخص شد فکس ارسالی از تربیت بدنی استان بوده و ارتباطی به هیات دوومیدانی ندارد.

باز یک رای دیگر نیاز بود و در غیر این صورت مجمع لغو می‌شد. در این لحظه معاون وزیر ورزش به تلفن همراهش نگاه کرد و گفت: یکی دیگر از استان‌ها رای خود را برای من ارسال کرده!

مجید کیهانی رئیس پیشین و از نامزدهای انتخابات گفت این انتخابات قانونی نیست و نباید برگزار شود. تعدادی از هیات‌ها که رای آنها بودم در مجمع حاضر نیستند.

انتقادات کیهانی باعث شد توسط علینژاد معاون وزیر ورزش از مجمع اخراج شود. در حالیکه جزو نامزدها بود و هشت رای او نیز شمرده شد.

کیهانی بیرون از مجمع گفت: «متاسفانه می‌خواستند به هر قیمتی انتخابات برگزار شود. آنهم در این شرایط که کشور با کرونا درگیر است و برخی روسای هیات‌ها بیمارند. این انتخابات عیرقانونی است و باید دوباره برگزار شود».

به این ترتیب افشین داوری گزینه وزارت ورزش به عنوان رئیس جدید فدراسیون دوومیدانی برگزیده شد.

آقای داوری از پر مشغله‌ترین چهره‌های دولتی در ورزش ایران بوده و در اکثر فدراسیون‌های ورزشی به عنوان نامزد، سرپرست یا رئیس مشغول به کار بوده است.

ریاست فدراسیون‌های ناشنوایان، دوومیدانی و چوخه، سرپرستی فدراسیون‌های بوکس و والیبال، نامزد فدراسیون‌های ژیمناستیک، کاراته و کمیته المپیک، مدیر تربیت بدنی استان‌های خراسان و گلستان، مدیر توسعه وزارت ورزش، همچنین رئیس هیات پزشکی و دوومیدانی خراسان از جمله مشاغل آقای داوری بوده است.

او پیشتر تاکید کرده بود که «هیچ تمایلی به ریاست ندارم و تعهد داریم که نامزد نشویم».

داوری در دوره پیشین که ریاست فدراسیون دوومیدانی را برعهده داشت، همزمان از حوزه درگز برای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کرد اما رد صلاحیت شد.