یک عضو شورای شهر: شرایط اتوبوس‌رانی تهران بدتر از «اورژانسی» است

بیش از ۹۰ درصد ناوگان حمل و نقل عمومی تهران دچار فرسودگی است

یک عضو شورای شهر تهران می‌گوید وضعیت اتوبوس‌رانی پایتخت از «اورژانسی» هم بدتر است و سازمان حفاظت از محیط زیست نباید با «سختگیری» مانع از ورود اتوبوس‌های دست‌دوم با استاندارد قدیمی «یورو چهار» شود.

محمد آقامیری روز سوم تیر به خبرگزاری ایلنا گفت در حالی که ناوگان اتوبوس‌رانی تهران شدیداً با «کمبود» روبه‌روست، بیشتر اتوبوس‌های فعلی تهران «بیش از ده سال» کار کرده‌اند و استاندارد یورو ۴ هم ندارند.

او با انتقاد از سختگیری سازمان حفاظت از محیط زیست درباره این‌که اتوبوس‌های وارداتی باید استاندارد «یورو شش» داشته باشند، خبر داد که «در حال حاضر هیچ اتوبوسی با استاندارد یورو ۶ در کشورمان وجود ندارد».

اسفندماه سال گذشته، سرپرست شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران گفته بود تا پایان سال ۱۴۰۲ قرار است هزار دستگاه اتوبوس وارد ایران شود و ماه گذشته از صدور مجوز هیئت دولت برای هزار اتوبوس «دست دوم» خبر داد.

نایب‌رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران بر خلاف سرپرست اتوبوس‌رانی گفته است واردات اتوبوس‌های دست دوم «قطعی» نیست و شهرداری هم قرار نیست این اتوبوس‌های دست دوم را وارد کند و این کار به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.

این در حالی است که یک مقام سازمان حفاظت از محیط زیست ایران روز ۲۰ خرداد در گفت‌وگو با تلویزیون حکومتی ایران گفت از این تعداد، ۳۵۰ اتوبوس بین «۱۰ تا ۱۵ سال» عمر دارند و استاندارد آلایندگی آنها یورو ۴ است.

عضو شورای شهر تهران مدعی شده «متوسط انتظار مردم برای رسیدن اتوبوس» در پایتخت ایران «حدود ۴۵ دقیقه» است و در برخی نقاط حاشیه تهران به «بیش از یک ساعت» هم می‌رسد.

محمد آقامیری یکی از دلایل آلودگی هوا و ترافیک سنگین تهران را کمبود اتوبوس دانسته است که به گفته او باعث می‌شود «نزدیک به ۷۰ درصد ترددها» با وسایل تقلیه شخصی باشد.

او تصریح کرد: «براساس استانداردهای تعریف‌شده، تهران به ۱۰ هزار اتوبوس فعال نیاز دارد تا شهروندان حداکثر بین ۵ تا ۱۰ دقیقه در ایستگاه معطل اتوبوس بمانند، اما اکنون تعداد اتوبوس‌های فعال پایتخت کمتر از دو هزار و ۵۰۰ دستگاه است.»

اعضای شورای شهر تهران اواخر اسفند سال گذشته با افزایش میانگین ۴۰ درصد برای نرخ بلیت اتوبوس در خطوط اتوبوس‌رانی شهر تهران برای سال ۱۴۰۲ موافقت کردند.

بر اساس گزارش منتشر شده در اواخر تابستان گذشته در رسا‌نه‌های ایران بیش از ۹۰ درصد ناوگان حمل‌ونقل عمومی شهرداری تهران دچار فرسودگی است.

با استفاده از گزارش خبرگزاری ایلنا و رادیو فردا/ع.م/آ.ت.