دبیرکل خانه پرستار از مرگ سه پرستار در ایران طی یک ماه گذشته «در خواب» و به دلیل سندروم کاروشی یعنی «مرگ بر اثر کار زیاد» خبر داد.
محمد شریفیمقدم روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت به روزنامه «اعتماد» گفت که شرایط نامناسب در بیمارستانهای ایران پرستاران را «خسته، بیانگیزه و فرسوده» کرده است.
پرستاران ایرانی به کمبود نیرو و به دنبال آن تحمیل فشار زیاد در محل کار، فقدان امنیت شغلی و دستمزد پایین که تعادل زندگی را بر هم میزند، اعتراض دارند.
به گفته دبیرکل خانه پرستار، بیشتر پرستاران در ایران به ویژه مردان پرستار، مجبورند علاوه بر شیفت روزانه، شیفت عصر را هم کار کنند، چون مخارج زندگی شان با یک شیفت کار تامین نمیشود؛ موضوعی که خستگی زیاد ناشی از کار زیاد را نیز به دنبال خواهد داشد.
بیشتر در این باره: گزارشی از خودکشی یک پرستار در بخش مسمومیت بیمارستان کرمانشاهدر عین حال به تازگی گزارشهایی از افزایش پدیده خودکشی در میان پرستاران در ایران منتشر شده که دلیل آن «فشار فزاینده» در محل کار ذکر شده است.
تعداد دقیق خودکشی پرستاران در ایران بهطور رسمی مشخص نیست، اما شمار رو به فزاینده آن نگرانکننده است.
بر اساس اعلام بانک جهانی، در ایران به ازای هر هزار نفر دو پرستار فعال است و شرایط دشوار کاری و درآمدهای ناکافی ازجمله مشکلاتی است که موجب مهاجرت گسترده پرستاران در سالهای گذشته شده است.
آقای شریفیمقدم، دبیرکل خانه پرستار آبان ماه ۱۴۰۲ اعلام کرده بود که آمار سالانه مهاجرت پرستاران به ۳۰۰۰ نفر رسیده و بیماران به دلیل کمبود پرستار در بیمارستانها میمیرند.
این مقام خانه پرستار ایران روز یکشنبه همچنین گفت برای اعلام این آمار «احضار» شده و از او خواستهاند برای این ادعا سند بیاورد اما او میگوید «برای روشنایی روز باید سند داد»؟
به گفته آقای شریفیمقدم پرستارانی که از ایران میروند، انگیزههای مختلفی دارند، اما مهمترین انگیزه، مسائل مالی است و آنهایی که با انگیزه مالی از ایران میروند، دیگر به ایران برنمیگردند.