به گفته یک عضو هئیت رئیسه مجلس، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران ادعاهای برخی نمایندگان درباره واگذاری۲۵۰۰ گرینکارت به ایرانیان در جریان مذاکرات اتمی و همچنین دوتابعیتی بودن حسن روحانی را تکذیب کرده است.
علیرضا رحیمی، عضو هیئت رئیسه مجلس، روز جمعه ۴ آبان، در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا گفت که سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در نامه رسمی به مجلس، سخنان برخی نمایندگان درباره دو تابعیتی بودن برخی مقامات جمهوری اسلامی از جمله حسن روحانی را تکذیب کرده است.
وی اعلام نکرد که در این نامه ادعاها درباره دوتابعیتی بودن کدام یک از دیگر مقامات جمهوری اسلامی تکذیب شده است.
ابوالفضل ترابی، عضو کمیته تحقیق و تفحص مجلس از مدیران دو تابعیتی، روز یکشنبه، ۲۸ مرداد، گفته بود که یکی از مقامات «بسیار مهم و تراز بالا» در دوران تحصیل در اسکاتلند تابعیت بریتانیا را کسب کرده و هنوز این تابعیت را دارد.
بیشتر در این باره: نماینده مجلس ایران: یک مقام بسیار مهم و تراز بالا تابعیت بریتانیا داردمحمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور ایران، اما این ادعا را تکذیب کرد.
پیش از آن مجتبی ذوالنور، نماینده قم درمجلس، مدعی شده بود که پسر آقای روحانی تابعیت بریتانیا و کانادا را دارد اما حسامالدین آشنا، مشاور رئیس جمهور، این ادعا را تکذیب کرده بود.
برخی سایتها اعلام کردهاند که مجید روحانی پسر آقای روحانی است. همچنین بر اساس گزارش برخی سایتها، یکی از دختران آقای روحانی ساکن اتریش است.
دفتر آقای روحانی این گزارشها را نه تایید کرده و نه تکذیب.
آقای رحیمی همچنین خبر داد که سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در این نامه ادعای واگذاری ۲۵۰۰ گرین کارت به شهروندان ایرانی از جمله فرزندان برخی مقامات درجریان مذاکرات اتمی را نیز تکذیب کرده است.
وی اعلام کرد که یک ماه پیش نیز محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اعلام کرده بود، «این موضوع از اساس و پایه دروغ است».
به گفته آقای رحیمی، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران این موضوع را شش ماه پس از مطرح شدن آن تکذیب کرده و این نهاد و قوه قضائیه پیش از این درباره این اتهام سکوت کرده بودند و تنها وزارت اطلاعات از همان ابتدا این ادعا را تکذیب کرده بود.
این عضو هیئت رئیسه مجلس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران را متهم کرد که با اعلام محرمانه بودن این نامه، به جای معرفی مطرح کننده این ادعا به دادگاه «عملا از او حفاظت»کرده است.
وی با بیان اینکه «این ادعاها جنبه کیفری دارد»،خواستار پیگیری این سخنان توسط دادستان کل کشور و دادستان تهران شد.
مجتبی ذالنور، نماینده قم در مجلس و عضو جبهه پایداری در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفته بود:«وقتی آقای اوباما در جریان بحث برجام تصمیم گرفت، به آقایان حال بدهد، به ٢٥٠٠ نفر از ایرانیان تابعیت اعطا کرد و برخی آقایان و مسئولان با یکدیگر مسابقه گذاشتند که فرزندانشان جزو این ٢٥٠٠ نفر باشند».
این اظهارات واکنشهای گستردهای در پی داشت و شبکه خبری فاکسنیوز در آمریکا نیز از ظهارات او گزارشی تهیه کرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، نیز با اشاره به گزارش فاکس نیوز گفته بود: «تازه مشخص شده که دولت اوباما در طول مذاکرات [هستهای] افتضاح خود با ایران به ۲۵۰۰ ایرانی، از جمله مقامات حکومتی، شهروندی اعطا کرده است. چقدر زیاد و (بد) است».
با این حال، جف پرسکات، از مقامهای شورای امنیت ملی آمریکا در دولت اوباما، به توئیت آقای ترامپ واکنش نشان داده و گفته بود که «این اتهام مضحک و غلط است.»