صدها میلیون یورو برای بازسازی کلیسای جامع نتردام تعهد داده شد

نمایی از ویرانه‌های نتردام یک روز پس از آتش‌سوزی

میلیاردرها و نهادهای دولتی محلی تاکنون تعهد کرده‌اند بیش از ۷۰۰ میلیون یورو به بازسازی کلیسای جامع نتردام کمک کنند. درعین حال بنیادها و وبسایت‌های جلب سرمایه‌گذاری نیز فعالیت خود را برای جمع‌آوری کمک مالی آغاز کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، وعده داد که این بنای مهم و مشهور شهر پاریس کاملا بازسازی خواهد شد.

بر اثر وقوع آتش‌سوزی در این کلیسا در غروب روز دوشنبه ۲۶ فروردین که تصور می‌رود مربوط به طرح گسترده مرمت آن بوده است، سقف آن فرو ریخت.

کرینگ، شرکت فرانسوی تولیدکننده کالاهای لوکس که «ایو سنت‌لورن» و «گوچی» از جمله برندهای آن هستند، دوشنبه شب با وعده ۱۰۰ میلیون یورو آغاز کننده کارزار جمع‌آوری کمک مالی برای بازسازی کلیسای نتردام بود.

روز سه‌شنبه نیز رقیب اصلی آن، شرکت «ال وی‌ ام اچ» و خانواده برنارد آرنول، موسس این شرکت، ۲۰۰ میلیون یورو کمک برای بازسازی نتردام متقبل شدند. و پس از آن بنیاد بتانکور شولر و خانواده بتانکور مایر، موسسان شرکت لوازم آرایشی اوره‌آل، اعلام کردند که در مجموع ۲۰۰ میلیون یورو برای کمک به بازسازی نتردام در نظر گرفته‌اند.

همچنین مدیرعامل شرکت انرژی توتال اعلام کرد این شرکت ۱۰۰ میلیون یورو کمک خواهد کرد.

تعدادی از ثروتمندان فرانسوی نیز هر یک ۱۰ میلیون یوور وعده کمک مالی داده‌اند. کمک مالی به صورت ناشناس از سوی افراد و نهادهای مختلف ادامه دارد و بنیاد میراث فرانسه نیز ۱.۶ میلیون یورو وعده کمک داده است.

همزمان جمع‌آوری کمک مالی در مقیاس‌های کوچکتر از سوی مردم آغاز شده و وبسایتی که تحت عنوان «پاریسی‌های ناشناس» کار خود را آغاز کرده است، اعلام کرد که تا ظهر سه‌شنبه ۲۰ هزار یورو جمع‌آوری کرده است.

شهر سگد در مجارستان نیز ۱۰ هزار یورو وعده کمک مالی داده که به تلافی کمک شهر پاریس به آن شهر پس از سیل شدید سال ۱۸۷۹ صورت می‌گیرد.

آنه هیدالگو، شهردار پاریس، روز سه‌شنبه گفت شهرداری ۵۰ میلیون یورو بودجه به بازسازی نتردام اختصاص خواهد داد و پیشنهاد داد برای هماهنگ کردن کمک‌های مالی در هفته‌های آینده کنفرانسی برگزار شود.

بازسازی این کلیسای جامع که به سبک معماری گوتیک ساخته شده به مواد اولیه ویژه و نادر و صنعتگران متخصص نیاز خواهد داشت.

سالانه حدود ۱۳ میلیون نفر و تقریبا روزی ۳۵ هزار نفر از این بنای مشهور شهر پاریس دیدن می‌کردند.

مدیر شرکت چوب فرانسه به خبرگزاری فرانسه گفت تلاش خواهد کرد هزار و ۳۰۰ تیر چوب بلوط را که طبق محاسبات او برای بازسازی سقف نتردام ضروری است پیدا و جمع‌آوری کند.

ولی برخی از متخصصان صنعت چوب در فرانسه می‌گویند یافتن چنین درخت‌های بلوط طویل و محکمی در جنگل‌های قابل بهره‌برداری اين کشور دشوار خواهد بود.

یونسکو که دفتر مرکزی آن در پاريس است در بیانیه‌ای اعلام کرد برای بازسازی این بنای تاریخی «در کنار فرانسه» خواهد بود. کلیسای جامع نتردام در سال ۱۹۹۱ از سوی این نهاد به عنوان میراث بشری اعلام شد.

دولت‌های ایتالیا و آلمان نیز برای بازسازی این کلیسا پیشنهاد کمک داده و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، گفت این کشور حاضر است «مجرب‌ترین صنعتگران خود را که در بازسازی بناهای تاریخی تجربه غنی دارند اعزام کند».

پیش‌بینی می‌شود که کار پر زحمت بازسازی نتردام صدها میلیون یورو هزینه داشته باشد و چندین سال و حتی چند دهه طول بکشد. البته کارشناسان از این که دامنه ویرانی بیشتر از این نبود، اظهار خوشحالی می‌کنند.

طرح مرمت برج این کلیسا که با گذشت زمان و بر اثر آلودگی هوا و پدیده‌های جوی آسیب دیده بود چندی پیش با بودجه‌ای یازده میلیون یورویی آغاز شده بود.