یک مقام سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی بارندگی در کشور در سال ۹۹ از خشکسالی در سال جدید خبر داد.
ابوالقاسم حسینپور، مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخیزداری سازمان جنگلها، روز شنبه، ۱۴ فروردین، با اشاره به بیسابقه بودن بارش سالهای ۹۷ و ۹۸ در ۵۰ سال اخیر به خبرگزاری ایلنا گفت که تا پایان سال ۹۹ تنها چهار استان کشور بارش نرمال داشتهاند.
آقای حسین پور همچنین گفت که استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان بین ۸۰ تا ۸۵ درصد کاهش نسبت به بارش متوسط و نرمال را در سال پیش داشتهاند و علاوه بر این دو استان، کرمان نیز در معرض خطر خشکسالی قرار دارد.
تورج نوروزی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان روز شنبه هفتم فروردین از نابودی حدود ۱۰۰ هزار هکتار از گندمزارهای دیم این استان بهدلیل خشکسالی و کمبود بارش در سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ خبر داده بود.
اسماعیل حسین زهی، نماینده سیستان و بلوچستان هم اسفندماه ۹۹ ضمن اعلام وضعیت بحرانی آب در استان سیستان و بلوچستان از خالی شدن بعضی روستاها در این استان از سکنه و موج مهاجرت از آن خبر داده بود.
اواخر اسفند پارسال هم، معاون راهبری و نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب ایران هشدار داده بود که ایران بهدلیل افت بارندگی در سال ۹۹، تابستان ۱۴۰۰ با مشکل کمآبی روبهرو خواهد شد.
به گفته آقای حسین پور، مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخیزداری سازمان جنگلها، آبخیزداری یک راهکار مهم برای نفوذ بارشها در زمین و ذخیره آن است که قدرت اکوسیستم را در مواجهه با خشکسالیهای بعدی بالا میبرد و با استفاده از این امکان در ترسالی، خسارت سیل در خشکسالی و مشکلات کم آبی را به حداقل میرساند و باعث پایداری اکوسیستم منطقه میشود.
در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، بودجهای حدود ۲۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای عملیات آبخیزداری، ایمنسازی حوضههای آبخیز در برابر سیل و حفاظت از خاک در نظر گرفته شده است.
این در حالی است که به گفته بختیار احمدیفرد، رئیس اداره آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در حال حاضر احداث یک مترمکعب سازه مکانیکی و سنگی حدود ۵۰۰ هزار تومان هزینه دارد.