وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در توجیه فیلترینگ گسترده، خصوصا شبکههای اجتماعی محبوب جهان، گفته است نیاز کشور برای برقراری ارتباط با خارج حداکثر ده درصد است.
عیسی زارعپور روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت در حاشیه جلسه دولت مدعی شد: «پلتفرمهای خارجی زیادی که فیلتر نیستند، در دسترس قرار دارند و پیامرسانهای بومی نیز روزبهروز در حال پیشرفت هستند».
او در این زمینه به پلتفرمهایی چونImessage ،FaceTime ،Imo ، Discord اشاره کرد، در حالی که هیچ یک از این پلتفرمها مانند فیسبوک، توئیتر، اینستاگرام و یوتیوب در ردههای جهانی ابزاری برای به اشتراکگذاری همگانی اطلاعات نیستند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، آقای زارعپور در ادامه مدعی شد زمانی که یک پیامرسان خارجی با محدودیت مواجه شود، باید زمینه جایگزینی پیامرسانهای داخلی را فراهم کرد.
ادعای او در حالی است که به رغم انسداد شبکههای خارجی، هنوز توئیتر، تلگرام، فیسبوک و اینستاگرام محبوبترین شبکههای اجتماعی بین کاربران ایرانی هستند و حتی مقامات ارشد جمهوری اسلامی نیز برای پروپاگاندای حکومتی از این شبکهها استفاده میکنند.
نیک کلِگ، معاون امور جهانی و ارتباطات در متا پلتفرم، شرکت مادر برخی از شبکههای اجتماعی محبوب جهان مانند اینستاگرام و فیسبوک چهارم اسفند پارسال اعلام کرد: «هنوز دهها میلیون کاربر ایرانی از اینستاگرام استفاده میکنند».
اظهارات زارعپور همچنین در حالی است که کاربران ایرانی علاوه بر نارضایتی گسترده از فیلترینگ، با مشکلات دیگری چون کیفیت پایین اینترنت، قطعی مداوم و سرعت پایین آن دستوپنجه نرم میکنند، و این در حالی است که زمزمههایی مبنی بر افزایش قیمت اینترنت در کشور به گوش میرسد و وزیر ارتباطات گفته که این موضوع در حال بررسی است.