علیرضا رضایی، معاون بهرهبرداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق تهران بزرگ روز چهارشنبه ۲۸ آذر به خبرگزاری ایرنا گفت که «همچون گذشته جدولی برای خاموشی برق در تهران نداریم و اطلاعرسانی در این مورد به مشترکان پیامک میشود.»
این درحالی است که این خبرگزاری مینویسد که شهروندان تهرانی از نبود جدول مشخص خاموشیها شکایت دارند و این بلاتکلیفیها مشکلاتی را برای آنان در آمد و شدهای روزانه ایجاد کرده است.
علیرضا رضایی یک روز پیشتر هم اعلام کرد که خاموشی به بزرگراههای شهری تهران نیز رسیده است و این خاموشی تا زمانی که «ناترازی» انرژی وجود دارد، ادامه خواهد یافت.
علیرضا رضایی با بیان اینکه این تصمیم از اوایل آبان اتخاذ شده، به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت: «در حال حاضر اعمال خاموشی را در بزرگراههای شهری داریم اما معابر و بهویژه کوچههای شهر روشنایی دارند.»
این مقام شرکت توزیع برق تهران در ادامه خبر داد که پلیس و شورای شهر «به شدت» با این اقدام مخالف هستند.
به دنبال این تصمیم، پلیس راهنمایی و رانندگی تهران هشدار داد که خاموشی بزرگراهها ممکن است به «افزایش تصادفات» منجر شود. از سوی دیگر، ساعات کاری مراکز خرید و مجتمعهای تجاری نیز کاهش یافته است.
باوجود انتقاد پلیس از شرکت برق، علیرضا رضایی گفت که خود پلیس راهنمایی و رانندگی که عهدهدار نصب علائم شبرنگدار است، «به صورت خاص تدابیر ویژهای برای این منظور» اتخاذ نکرده است.
ایران با وجود دارا بودن سومین ذخایر بزرگ گاز طبیعی جهان، به دلیل ضعف زیرساختهای شبکه برق با کمبود انرژی مواجه است. سرما و افزایش تقاضای انرژی در زمستان این مشکل را تشدید کرده است. در روزهای اخیر، دمای ۲۵ استان از ۳۱ استان ایران به زیر صفر رسید.
تولید محصولات فولادی در ایران «یک میلیون تُن» اُفت کرده است
آمارهای جدید انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از اُفت «یک میلیون تُنی» محصولات میانی فولادی کشور در هشت ماه سال جاری خورشیدی نسبت به دورهٔ مشابه سال گذشته خبر میدهد.
علت این افت تولید محصولات فولادی، مربوط به کسری برق تابستانی کشور و اعمال محدودیت شدید در تحویل برق به صنایع فولاد است و بیشترین افت تولید نیز مربوط به شمش فولاد گزارش شده است.
خبرگزاری مهر ارزش این حجم از افت تولید محصول فولادی را ۴۵۰ میلیون دلار عنوان کرده است.
ایران در تابستان امسال با کسری ۲۰ هزار مگاوات برق مواجه بود و تحویل برق به بخش صنایع، از جمله فولاد و سیمان را به شدت کاهش داد.
آمارهای انجمن جهانی فولاد نیز نشان میدهد تولید فولاد خام ایران در تابستان امسال نسبت به فصل بهار تقریباً نصف شد، اما با آغاز پاییز دوباره تولید فولاد خام به سطح عادی بازگشته است.
فولاد تنها صنعت عمدهٔ ایران است که طی بیش از یک دههٔ گذشته بهرغم تحریمها، توسعه یافته و تولید فولاد خام کشور از سال ۲۰۱۳ تا پارسال بیش از دو برابر شده، اما تولید فولاد خام ایران در سال جاری رشدی نداشته است.
بیشتر در این باره: بحران انرژی در ایران؛ تحویل گاز به صنایع فولاد «نصف شده است»
فعالان حوزه فولاد و سیمان ایران اخیراً اعلام کردند که باردیگر، قطعی برق به این واحدها بازگشته و از طرفی تحویل گاز نیز به صنایع به شدت افت کرده است؛ موضوعی که احتمال افت بیشتر تولید این محصولات در زمستان را تقویت میکند.
صادرات و مصرف داخلی
جزئیات گزارش مجمع فولادسازان ایران نشان میدهد بهرغم افت تولید محصولات فولادی، صادرات آن در هشت ماه سال ۱۴۰۲ رشدی ۱۷ درصدی از لحاظ حجم و ۹ درصدی از لحاظ ارزش داشته است.
علت رشد صادرات محصولات فولادی به خاطر افت چشمگیر مصرف داخلی آن است؛ موضوعی که نشان میدهد پروژههای عمرانی و خانهسازی در کشور با رکود مواجه است.
کل مصرف داخلی قطعات طویل فولادی، از میلگرد تا تیرآهن، نبشی، ناودانی و غیره، در هشت ماه ابتدایی سال جاری ۱۴.۳ درصد افت کرده است.
پیشتر رسانههای ایران گزارش داده بودند که افت تولید سیمان به خاطر قطعی برق تابستانی باعث رشد ۸۰ درصدی قیمت آن در بازار و توقف پروژههای عمرانی در کشور شده است.