یک نماینده پارلمان فرانسه میگوید که تلاشها برای رایگیری در مورد معرفی سپاه پاسداران به عنوان یک «گروه تروریستی» در مجلس این کشور آغاز شده است.
النور کروا روز دوشنبه ۲۲ خرداد در گفتگوی اختصاصی با رادیو فردا اظهار داشت: تاکنون موانع فنی و قضایی برای طرح قطعنامه «تروریستی خواندن» سپاه پاسداران وجود داشت که اجازه نمیداد این مهم پیگیری شود، اما مقدمات تهیه قطعنامه هماکنون فراهم شده است.
بهتازگی گروهی از حقوقدانان، مشتمل بر هفت وکیل فرانسوی و ایرانی، در پی ماهها فعالیت اعلام کردند که با بررسیهای حقوقی به این نتیجه رسیدهاند که «برخلاف آنچه جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پیشتر اعلام کرده بود، هیچ مانع قانونی برای تروریستی خواندن سپاه پاسداران وجود ندارد».
گزارشها حاکی است که آنها این مطالعه را تکمیل کرده و در حال رایزنی با نمایندگان مجلس و دولت فرانسه برای تصویب و اجرایی کردن آن هستند.
روز یکشنبه ۲۱ خرداد یک تجمع اعتراضی علیه جمهوری اسلامی و روابط اروپا با رژیم حاکم بر ایران، در پاریس برگزار شد که النور کروا نیز در آن حاضر بود.
بیشتر در این باره: بورل: اتحادیه اروپا نمیتواند بدون حکم دادگاه یک کشور عضو، سپاه را تروریستی اعلام کندخانم کروا به رادیو فردا گفت که مجلس ملی فرانسه پیشتر در ماه نوامبر ۲۰۲۰ قطعنامهای در محکومیت حملات حکومتی و وضعیتی که بعد از جانباختن مهسا امینی در ایران حاکم شدهبود، صادر کرد و تلاش در مورد تروریستی خواندن سپاه در فرانسه، از همان هنگام آغاز شد.
او میگوید به این علت در گردهمایی اعتراضی روز یکشنبه در نزدیکی سفارت جمهوری اسلامی در پاریس حاضر شد تا بگوید که خود و چند تن از اعضای مجلس فرانسه آمادگی دارند، مانند آنچه که پارلمان اروپا انجام داد، گزارشها و مدارکی که گروهی از وکلا در این زمینه گردآوری کردهاند، را بررسی و تصمیماتی مهم بگیرند.
النور کروا که نایب رئیس کمیسیون امور خارجه پارلمان فرانسه است، افزود: این روند هنوز بهطور رسمی اعلام نشده، اما در جریان است و شمار زیادی از نمایندگان فرانسه از همه احزاب، قصد دارند که در همبستگی با مردم ایران و کمک به مبارزه آنها، گامی فراتر بردارند.
بیشتر در این باره: پارلمان سوئد به طرح قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی رای مثبت داداین نماینده عضو حزب «رنسانس» که حزب اصلی پشتیبان امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه است، گفت که در مرحله پیش رو، قطعنامهای که در مورد تروریستی خواندن سپاه در پارلمان مطرح میشود، باید از چنان وزنی برخوردار باشد که بتواند اکثریت قابلتوجهی از نمایندگان را متقاعد کند.
او افزود همچنین باید دوباره با کشورهای عضو اتحادیه اروپا رایزنی صورت گیرد تا اهمیت اقدام در این زمینه برای آنها روشن شود، زیرا پارلمان اروپا پیشتر به «تروریستی خواندن سپاه» رای مثبت داد اما کمیسیون اروپا آن را دنبال نکرد.
النور کروا همچنین گفت که تلاشها باید هماهنگ و همتراز دنبال شود، زیرا هرچند «در این مورد که اروپاییها باید نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کنند، اتفاقنظر دیده میشود»، اما در مورد شیوه و چگونگی عملی شدن آن، اتفاقنظر وجود ندارد.
این نماینده پارلمان فرانسه افزود که در راستای تهیه و صدور قطعنامه برای تروریستی نامیدن سپاه، مهم است که همه بدانند شمار زیادی از نمایندگان مجلس ملی و سنا در فرانسه پیگیر این مسئله بوده و متعهد هستند که آن را به نحو احسن دنبال کنند.