الهام مدرسی، معترضی که یازدهم آبان سال گذشته، در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، در منزل شخصی خود در کرج بازداشت شده بود، در پیامی تازه در شبکه ایکس، شرحی از شکنجههای شدیدی که برای اعتراف اجباری در زندان متحمل شده بهدست داده است.
الهام مدرسی، نقاش ۳۲ ساله اهل سنندج و ساکن فردیس کرج که با اتهاماتی چون «خرابکاری در تأسیسات» و «تبلیغ علیه نظام» روبهرو بود، پس از بازجوییهای طولانی و شکنجه، با تودیع قرار وثیقه، در تاریخ ۲ بهمن ۱۴۰۱ بهطور موقت از زندان کچویی کرج آزاد شد. او پس از خروج اجباری از ایران در ترکیه در وضعیت بلاتکلیفی به سر میبَرد.
به گفته الهام مدرسی، وضعیت بیماری کبد او به دلیل وضعیت زندان وخیمتر شده و از آنجا که نیازمند فوری پیوند کبد است، از سازمانها و نهادهای حقوق بشری تقاضای کمک کرده است.
الهام مدرسی روز دوم آبان در رشتهپیامهای تازه خود در شبکه ایکس در مورد شرایط بازداشت خود نوشت که «من؛ الهام مدرسی، در جنبش «زن، زندگی، آزادی» حضوری فعال داشتم. به همراه همرزمانمان دستگیر شدیم. در تاریخ ۱۱ آبان سال ۱۴۰۱ دوازده نفر از مأموران سرکوب به منزلمان یورش آوردند، مادرم را با خشونت هل دادند، روی سر مادر و برادرم اسلحه (کلت) گذاشتند، به من چشمبند زدند و بردند.»
او در ادامه در مورد حدود سه ماهی که در زندان گذرانده نوشت: «تمام مدت تحت شدیدترین شکنجههای جسمی بودم و ضرب و شتم شدید در نهایت منجر به خونریزی داخلی من شد. مأموران اطلاعات نیز برگهٰ سونوگرافی من را از بیمارستان گرفتند و پاره کردند.»
خانم مدرسی درباره شکنجههای روحی نوشته است: «به دروغ میگفتند که برادرم در اتاق مجاور تحت شکنجه مأموران است یا مدام من را تهدید به تجاوز میکردند و تلاش برای گرفتن اعتراف اجباری که بگویم اسلحه داشتهام و عضو حزب کوملهٔ کردستان هستم. درحالیکه من فقط به اوضاع ایران اعتراض داشتم و در مقابل ظلمی که به مردم میشد.»
به گفته او، مأموران «هر روز از ساعت ۷ صبح تا ۱۱ شب» و بهطور کل «۱۴۰ ساعت» از او بازجویی کردند تا تحت شکنجه به عضویت در حزب کومله اعتراف کند و در نهایت این اعترافات اجباری منجر به صدور حکم اعدام برای او بشود.
Your browser doesn’t support HTML5
او سپس از جلوگیری مسئولان از دسترسی او به درمان لازم خبر داده و نوشته است: «از ترس اینکه مبادا در زندان بمیرم، در رسانههای داخلی اعلام کردند که من در تاریخ ۲ بهمن ۱۴۰۱ با قید وثیقه پنج میلیاردی از زندان آزاد شدم هرچند که باز هم خودم و خانوادهام توسط شمارههای ناشناس تهدید به مرگ میشدیم و مدام به وزارت اطلاعات احضار و بازجویی میشدیم.»
الهام مدرسی در جریان حبس خود، روز دوازدهم دیماه پارسال به همراه ۱۴ زن معترض دیگر در زندان کچویی کرج اعتصاب غذا کردند.
ناهید مدرسی، خواهر الهام مدرسی روز شانزدهم دیماه پارسال در مصاحبه با رادیوفردا گفته بود که مسئولان زندان خواهرش را پس از آغاز این اعتصاب غذا «ممنوعالتماس» کردهاند.