دیدبان حقوق بشر روز دوشنبه ۱۴ مرداد از اعتصاب غذای احتمالی دو تن از فعالان محیط زیست زندانی در ایران خبر داد.
دیدبان حقوق بشر در بیانیه از مقامات ایران خواسته است تا «دسترسی کافی آنها به مراقبت پزشکی را تضمین کنند.»
از هشت فعال محیط زیست که یک سال و نیم پیش بازداشت شدند، چهار نفر به «افساد فی الارض»، سه نفر به «جاسوسی« و یک نفر به «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی» متهم شدهاند. کاووس سیدامامی نیز از متهمان این پرونده بود که چند روز پس از بازداشت در زندان جان سپرد و مقامهای قوه قضائیه علت مرگ وی را «خودکشی» اعلام کردند.
بیشتر در این باره: پیشبینی رئیس دادگاههای انقلاب درباره «جنجالی شدن» پرونده فعالان محیط زیستمایکل پیج، معاون مدیر بخش خاورمیانه دیدهبان حقوق بشر، در این زمینه گفته است: «اعضای مؤسسه میراث حیات وحش پارسیان بیش از ۵۵۰ روز پشت میلههای زندان به سر بردهاند و مقامات ایران هیچ مدرکی درباره جرایم ادعاییشان ارائه نکردهاند.»
سام رجبی، هومن جوکار و سپیده کاشانی، همسر وی، طاهر قدیریان، امیرحسین خالقی، نیلوفر بیانی، مراد طاهباز و عبدالرضا کوهپایه، هشت فعال محیط زیست و کارکنان و مدیران مؤسسه «حیات وحش میراث پارسیان» هستند که بهمنماه ۱۳۹۶ بازداشت شدند.
معاون مدیر بخش خاورمیانه دیدهبان حقوق بشر اضافه کرده است: «مقامات ایران باید گام به تعویق افتاده آزاد کردن همه مدافعان حیات وحش به خطر افتاده ایران را اجرا کند و به این بیعدالتی علیه آنها خاتمه دهد.»
یک منبع مطلع در این زمینه به دیدهبان حقوق بشر گفت، نیلوفر بیانی و سپیده کاشانی قصد داشتند در ۱۲ مرداد اعتصاب غذای خود را آغاز کنند.
این منبع که خواسته نامش فاش نشود اضافه کرده است که دو تن دیگر از فعالان محیط زیستی زندانی نیز به احتمال زیاد دست به اعتصاب غذا زدهاند.
سازمان دیده بان حقوق بشر می گوید، اطلاعی از تماس فعالان محیط زیستی زندانی با خانواده هایشان بعد از ۱۲ مرداد در دست نیست.
خانواده این هشت فعال محیط زیست زندانی ماه گذشته در نامهای به رئیس قوه قضائیه ایران ضمن درخواست برای آزادی آنان تاکید کردند که با گذشت یک سال و نیم از بازداشت این فعالان، «هیچ سند و مدرکی از سوی دادسرا و اطلاعات سپاه ارائه» نشده است.
وزارت اطلاعات ایران هم به عنوان مرجع تشخیص موضوع جاسوسی، بارها اتهام «جاسوسی» علیه این فعالان محیط زیست را رد کرده و آن را وارد ندانسته است.