همزمان با افزایش انتقاد رهبران اپوزیسیون و کاربران شبکههای اجتماعی از عملکرد ضعیف دولت ترکیه در واکنش به زلزله مرگبار در این کشور روز چهارشنبه ۱۹ بهمن دسترسی به توئیتر ناممکن شد.
به گزارش خبرگزاریهای بینالمللی، دسترسی به این شبکه اجتماعی فقط با فیلترشکن (ویپیان) که بسیاری از کاربران از آن استفاده میکنند مقدور است.
«نتبلاکس» یک نهاد مدنی ناظر بر کنترل حکومتی شبکه اینترنت گفت: «فیلترینگ اینترنت روی اقدامات مردمی برای نجات قربانیان و کمک به آسیبدیدگان زلزله تاثیر منفی خواهد داشت. حکومت ترکیه در محدود کردن دسترسی به شبکههای اجتماعی در مقاطع بحرانی و حوادث ایمنی سابقه طولانی دارد.»
گزارشها حاکی است که پلیس ترکیه از روز دوشنبه که دو زلزله شدید روی داد حداقل ۱۸ نفر را به اتهام انتشار مضامین «تحریکآمیز» و انتقاد از رییس جمهوری این کشور در شبکههای اجتماعی بازداشت کرده است.
دولت ترکیه تاکنون در مورد مسدود شدن توئیتر اظهار نظر نکرده ولی با انتشار بیانیههای متعددی در مورد «نشر اطلاعات غلط» هشدار داده است.
رهبران اپوزیسیون و تعدادی از چهرههای سرشناس در ترکیه هشدار دادهاند که مسدود کردن توئیتر به فعالیت برای نجات قربانیان و کمکهای بشردوستانه لطمه خواهد زد.
کمال قلیچ داراوغلو، رهبر حزب جمهوریخواه خلق، بزرگترین نیروی اپوزیسیون ترکیه گفت: «همه چیزهایی را که می خواهند پنهان کنند میدانیم. این رسوایی را هر چه زودتر پایان دهید.»
مرال آکشنر، رهبر حزب «خوب»، یکی دیگر از احزاب مخالف دولت، نیز گفت: «توئیتر برای انعکاس نیازهای آسیبدیدگان زلزله ضروری است.»
قطع دسترسی به توئیتر همزمان با سفر رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه روی میدهد.
آقای اردوغان روز چهارشنبه در ديدار از مناطق زلزلهزده به «کاستیها» در واکنش نهادهای دولتی به زلزله اذعان کرد ولی وعده داد که اقدامات برای کمک به قربانیان دو برابر خواهد شد. او افزود: «آمادگی برای وقوع فاجعهای با این گستردگی ناممکن است.»
به گفته کارشناسان، پيامدهای زلزلههای مرگبار میتواند روی نتايج انتخابات رياست جمهوری ترکيه که روز ۱۴ مه برگزار میشود تاثير بگذارد و دليل اصلی محدود کردن دسترسی به توئيتر نگرانی آقای اردوغان از کاهش محبوبيت خود در آستانه انتخابات است.