طرح «بی‌سابقه» احیای طبیعت در اتحادیه اروپا به توافق رسید

کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مورد یک قانون کلیدی درباره احیای طبیعت و تنوع زیستی به توافق رسیدند که به طور خاص به مسئله کشاورزی می‌پردازد.

شورای اتحادیه اروپا به نمایندگی از ۲۷ کشور عضو این اتحادیه شامگاه پنجشنبه با انتشار بیانیه‌ای نوشت که این لایحه این کشورها را ملزم می‌کند تا اقداماتی را برای احیای طبیعت در دست‌کم۲۰ درصد از زمین‌ها و مناطق دریایی اتحادیه تا سال ۲۰۳۰ اجرا کنند.

اعضای پارلمان اروپا و مقام‌های محیط زیستی کشورهای مختلف اروپایی از این توافق استقبال کرده است.

پاسکال کانفین، رئیس کمیته محیط زیست پارلمان اروپا در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما می‌توانیم به این نتیجه تاریخی افتخار کنیم که قوانین بلندپروازانه‌ای را تعریف می‌کند و می‌توانند توسط همه اجرا شوند».

ترزا ریبرا رودریگز وزیر گذار زیست‌محیطی اسپانیا نیز گفت که او به این قانون، که «اولین در نوع خود» است، افتخار می‌کند.

او افزود: «در حالی که با تغییرات آب و هوایی مبارزه می‌کنیم، این به ما کمک می‌کند تا سطوح سالم تنوع زیستی را بازسازی کنیم و طبیعت را برای نسل‌های آینده حفظ کنیم.»

کمیسیون اروپا متن این قانون را در سال ۲۰۲۲ پیشنهاد کرده بود.

مهمترین حزب در پارلمان اروپا، حزب راستگرای «مردم اروپا» تلاش کرده بود تا اوایل سال ۲۰۲۳ آن را کنار بگذارد.

این متن با اشاره به توافقنامه بین‌المللی کونمینگ-مونترال، بیست و هفت کشور اروپایی را ملزم می‌کند تا حداقل ۳۰ درصد از زیستگاه‌های آسیب دیده را تا سال ۲۰۳۰، سپس ۶۰ درصد تا سال ۲۰۴۰ و ۹۰ درصد تا سال ۲۰۵۰ بازسازی کنند.

بر اساس اعلام اتحادیه اروپا، ۸۰ درصد از زیستگاه‌های طبیعی در این اتحادیه به دلیل آلودگی، شهرنشینی و بهره‌برداری گسترده در وضعیت حفاظتی «ضعیف یا متوسط» قرار دارند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت که این طرح بخش مهمی از «قرارداد سبز اروپایی» اتحادیه اروپا است که به دنبال ایجاد اهداف بزرگ اقلیمی و تنوع زیستی در جهان است و این قاره را به نقطه مرجع جهانی در مورد همه مسائل آب و هوایی تبدیل می‌کند.

با این حال، فرایند تصویب این قانون بسیار دشوار بود و به عقیده منتقدان، نسخه ضعیف‌شده‌ای از آن به تصویب رسید.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری‌های آسوشیتدپرس و فرانسه و رادیو فردا؛ م.ت/ب.ب