وزیر خارجه آلمان شامگاه چهارشنبه ۱۸ آبان از قصد اتحادیه اروپا برای اعمال تحریمهای جدید علیه حکومت ایران طی هفته آینده در واکنش به «سرکوب مرگبار» معترضان خبر داد و خطاب به مردم معترض ایران نوشت: «شما تنها نیستید».
آنالنا بائربوک با انتشار یک رشتهتوئیت اعلام کرد: «ما سخت مشغول کار روی بسته تحریمی جدید هستیم» و «قصد داریم هفته آینده آن را به تصویب برسانیم».
این مقام بلندپایه آلمان نوشته خود را با اعلام حمایت مجدد از معترضان در ایران آغاز و با اشاره به نام مهسا امینی تاکید کرد: «ما نه فقط امروز، بلکه تا هر زمان که لازم باشد در کنار مردان و زنان ایران میایستیم».
خانم بائربوک همچنین با تاکید بر لزوم «پاسخگو کردن عوامل» سرکوب و کشتار معترضان در ایران یادآور شد: «ما بهطور همزمان در تلاش هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که نشست ویژهای با موضوع ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد برگزار خواهد شد و ساز و کاری برای بررسی و تحقیق (در مورد وقایع جاری) اجرایی میشود».
ساعاتی پیش از این اظهارات، احزاب ائتلاف حاکم بر دولت آلمان نیز طرح پشتیبانی از جنبش اعتراضی مردم ایران را با هدف تشدید فشار دیپلماتیک و اقتصادی بر حکومت جمهوری اسلامی تصویب کردند.
در این طرح ۲۵ مادهای، پارلمان آلمان (بوندستاگ) مطالباتی چون ممنوعیت صدور روادید برای عوامل سرکوب و تشدید تحریمهای تجاری و مالی علیه مقامهای جمهوری اسلامی را لحاظ کرده است.
احزاب سوسیال دمکرات، سبزها و لیبرال دمکراتها ائتلاف دولت حاکم را تشکیل میدهند که بسته حمایتی یادشده را برای رایگیری به پارلمان آلمان ارائه کرده بودند.
آلمان ضمن آنکه از شهروندان خود خواسته است خاک ایران را سریعا ترک کنند، یکی از نخستین کشورهایی بود که از محدودیت صدور روادید برای مقامات جمهوری اسلامی ایران و افراد خانواده آنها خبر داد.
بیشتر در این باره: احزاب ائتلاف حاکم در آلمان بسته حمایتی از جنبش اعتراضی ایران را به رای میگذارنددر هفتههای گذشته تنش در روابط تهران و برلین رو به افزایش گذاشته است. پس از تظاهرات بیسابقه حدودا صد هزار نفری ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی در برلین، وزارت خارجه ایران سفیر آلمان در ایران را احضار کرده بود. برلین نیز متقابلا دو بار سفیر ایران در آلمان را احضار کرد.
وزیر خارجه آلمان جمعه گذشته در پایان نشست دو روزه وزیران خارجه هفت کشور صنعتی، در محکومیت جمهوری اسلامی ایران گفته بود: «رژیمی که شهروندانش را تا حد مرگ کتک بزند، آنها را زندانی کند و از تجاوز جنسی به عنوان سلاح استفاده کند، چهره واقعی خود را کاملا نشان داده و این وحشتافکنی در داخل و خارج، عواقبی برای این رژیم خواهد داشت».
حکومت ایران در حالی آلمان را به مداخله در امور داخلی خود متهم کرده است که در نتیجه خشونتهای هشت هفته اخیر و بنابر اعلام سازمانهای حقوق بشری، بیش از ۳۰۰ شهروند، شامل بیش از ۴۰ کودک و نوجوان را کشته است.
اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» از ۲۶ شهریور در پی اعلام خبر کشتهشدن مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی ایران آغاز شد و در هشت هفته گذشته بهطور پیوسته ادامه داشته است.