یک نماینده اتحادیه اروپا روز پنجشنبه ۱۶ تیرماه در مورد کوچ اجباری «احتمالی» فلسطینیان از منطقه کرانه باختری که سالها از محورهای مناقشه حقوقی بین اسرائیل و جمعیت فلسطینیها بوده، هشدار داد.
نماینده اتحادیه اروپا در مناطق فلسطینینشین پس از بازدید از «مسافر یطا» در مناطق اشغالی کرانه باختری نگرانی خود را از جابهجایی «اجباری» جمعیت فلسطینیان این منطقه ابراز کرد و رای دیوان عالی اسرائیل را تصمیمی «سیاسی و نه حقوقی» خواند.
گزارشهای مختلف حاکی است که از اوایل ماه مه امسال و در پی صدور حکم جنجالی دیوان عالی اسرائیل در ارتباط با پرونده مالکیت حقوقی زمینهای مسافر یطا، اخراج فلسطینیان و تخریب سازهها در این منطقه به میزان چشمگیری رو به افزایش گذاشته است.
نماینده اتحادیه اروپا به خبرگزاری فرانسه گفت اگر هدف از صدور این حکم «کوچاندن اجباری و تخلیه جمعی» باشد، در آن صورت، شاهد «بزرگترین جابهجایی اجباری» جمعیت فلسطینیان «طی دههها» خواهیم بود.
او تنها راه توقف این حکم را افزایش «فشار بینالمللی» بر دولت اسرائیل دانست.
بنابر رای دیوان عالی اسرائیل که پس از دو دهه دعوای حقوقی اعلام شد، بیش از هزار نفر از ساکنان روستاهای مسافر یطا «نتوانستهاند» ادعای اقامت دائم خود در این منطقه را ثابت کنند و به این ترتیب، راه برای اخراج فلسطینیان از این اراضی هموارتر شد.
اوایل دهه ۱۹۸۰ ارتش اسرائیل سه هزار هکتار از اراضی مسافر یطا را یک منطقه نظامی بسته به نام «منطقه آتش ۹۱۸» اعلام کرده و مدعی شده بود که این زمینها «خالی از سکنه» بودند.