رویترز: تلاش هکرهای مرتبط با ایران برای رخنه به اطلاعات سازمان جهانی بهداشت

سخنگوی سازمان جهانی بهداشت می‌گوید این سازمان نمی‌داند چه کسی مسئول حملات هکری اخیر است.

خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی می‌نویسد هکرهایی که در جهت منافع حکومت جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کنند در خلال بحران جاری ویروس کرونا تلاش کرده‌اند که وارد ای‌میل‌های شخصی کارکنان سازمان جهانی بهداشت شوند.

رویترز از قول «چهار منبع مطلع و آشنا با موضوع» می‌نویسد که این تلاش‌ها از دوم مارس جریان داشته و هکرها سعی در فریب ای‌میلی و دزدیدن رمزهای عبور حساب‌های کاربری کارمندان سازمان جهانی بهداشت داشته‌اند.

این خبرگزاری می‌گوید که با بررسی مجموعه‌ای از وب‌سایت‌های مخرب و سایر داده‌های مرتبط توانسته است یافته‌های این چهار منبع را تأیید کند.

یکی از افراد نزدیک به سازمان اطلاعات آمریکا به رویترز گفته که از اقدامات ایران آگاه است و این‌گونه حملات در زمان بحران‌های بین‌المللی معمولاً زیاد انجام می‌شود.

انگیزه هکرها هنوز مشخص نیست اما به گفته این منبع نزدیک به سازمان اطلاعاتی ایالات متحده، دست یافتن به نتایج تحقیقات درمان کرونا و طرح‌های کشورهای مختلف برای مبارزه با کرونا از جمله اطلاعاتی است که هکرها به دنبال آن هستند.

یکی از این منابع که برای یک شرکت بزرگ فناوری پایش فعالیت‌های مخرب سایبری کار می‌کند گفته است که حمله‌کنندگان تحت حمایت دولت ایران، سازمان‌های بین‌المللی بهداشت را عمدتاً از طریق فیشینگ [ای‌میل‌های جعلی] هدف قرار می‌دهند».

طارق یاشارویچ، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت، می‌گوید که حملات فیشینگ علیه ای‌میل‌های شخصی کارمندان سازمان جهانی بهداشت تاکنون موفق نبوده است و گفته که سازمان جهانی بهداشت نمی‌داند چه کسی مسئول آن است.

بیشتر در این باره: دستور امنیتی فوق‌العاده دولت آمریکا برای مقابله با هکرهای ایران

رویترز می‌نویسد که دولت ایران هرگونه نقش داشتن در این امر را تکذیب کرده و سخنگوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران گفته است که «اینها همه دروغ‌های آشکار برای فشار بیشتر بر ایران است» و این‌که «ایران خود قربانی هکرها است».

کریم حجازی، مدیر اجرایی شرکت اطلاعات سایبری پیرویلیون (Prevailion)، داده‌های اخیراً ثبت‌شده خود را با این خبرگزاری به اشتراک گذاشته که نشان می‌دهد یک گروه هکری پیشرفته فعالانه در تلاش برای رخنه به اطلاعات سازمان جهانی بهداشت است.

رویترز می‌گوید که نمی‌تواند به‌طور مستقل تحلیل او را تأیید کند.

حجازی گفته است که تعیین هویت هکرها دشوار است اما تکنیک‌های آنها پیشرفته به نظر می‌رسد.

اتهام استفاده از فیشینگ توسط هکرهای مرتبط با جمهوری اسلامی بارها پیش از این هم مطرح شده و ازجمله بهمن‌ماه پارسال گزارش‌هایی منتشر شد از افرادی که خود را خبرنگار معرفی و سعی کردند با تماس با روزنامه‌نگاران ایرانی یا ایرانی‌تبار مقیم خارج از کشور به اطلاعات شخصی و رمزهای عبور آنها دست پیدا کنند.