دبیرکل سازمان معلمان: احضار و دستگیری معلمان معترض گسترده‌تر شده است‎

یکی از تجمعات اعتراضی معلمان در شهر مریوان در استان کردستان

طاهره نقی‌ئی، دبیرکل سازمان معلمان ایران، می‌گوید حاکمیت جمهوری اسلامی، نه تنها «بنای تعامل مستقیم» با معلمان را ندارد، بلکه به تازگی «احضار» و «دستگیری» فرهنگیان معترض را گسترده‌تر کرده است.

اظهارات او پس از آن بیان می‌شود که نیروهای امنیتی ایران در آستانه اعتراضات معلمان که روز ۱۱ اردیبهشت برگزار شد، اقدام به بازداشت، تهدید و احضار معلمان کردند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر شمار معلمان بازداشت شده را حداقل ۳۸ نفر عنوان کرده و برخی منابع از افزایش شمار بازداشتی‌ها تا ۷۰ نفر نیز خبر داده‌اند.

طاهره نقی‌ئی در گفت‌وگو با سایت «امتداد» به صراحت گفته است: وزارت آموزش و پرورش، «مجموعه دولت و به صورت کلی، حاکمیت بنای تعامل مستقیم با نمایندگان معترضین را نداشته و تنها به مانند همیشه، تلاش می‌کنند تا با ارعاب، تهدید، احضار و بازداشت معترضین، جلوی تجمعات را بگیرند».

او در عین حال هشدار داده که در «دستور کار قرار گرفتن» بازداشت معلمان معترض با انگیزه مهار اعتراضات و تفسیر «صرفا امنیتی» تجمعات، «به شمار معترضین اضافه خواهد کرد».

دبیرکل سازمان معلمان ایران، «جمعیت اصلی معترضین» را آن دسته از «معلمان معترض خاموش» توصیف کرد که «به هر دلیل تا الان در تجمعات حضور نداشته‌اند اما، اعتراض و آزردگی آن‌ها همچنان سر جای خود وجود دارد».

خانم نقی‌ئی از جمله به سخنان وزیر آموزش و پرورش ایران مبنی بر تهدید معلمان به اخراج در صورت برگزاری تجمعات اعتراضی اشاره کرده و این نوع سخنان را «ریختن بنزین از سوی ایشان بر آتش نارضایتی فرهنگیان» عنوان کرده است.

اشاره دبیرکل سازمان معلمان به سخنان روز ۱۵ اردیبهشت یوسف نوری است که تلویحا تجمعات اعتراضی معلمان را «غیرقانونی» خواند و شرکت‌کنندگان در این تجمع‌ها را به «اخراج» تهدید کرد.

نوری گفته بود بر اساس بند ۲۳ قانون رسيدگی به تخلفات اداری «هیئت تخلفات می‌تواند معلمانی که در این تجمعات شرکت می‌کنند را اخراج کند».

دبیرکل سازمان معلمان ایران همچنین هشدار داده که «عصبانیت» جامعه به دلایل مختلف از جمله گرانی، ممکن است منجر به پیوستن سایر اقشار ناراضی به اعتراضات معلمان شود که به گفته وی، «تبعات جدی به‌دنبال خواهد داشت».

پیش از این و در واکنش به بازداشت‌های گسترده و خشونت‌آمیز اخیر معلمان در نقاط مختلف کشور، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده بود که اگر معلمان بازداشت شده طی دو هفته گذشته آزاد نشوند، تجمع سراسری برگزار خواهد شد.

این بیانیه می‌گوید حاکمیت، در سراسر کشور، با احضار و پرونده‌سازی علیه فعالان صنفی معلمان نشان داد که اهمیت مقام معلم که سال‌ها از آن دم می‌زند، «سراب و فریبی» بیش نبوده است.

مهم‌ترین خواسته معلمان شاغل و بازنشسته ایران در تجمعات اعتراضی چند ماه گذشته اجرای کامل طرح رتبه‌بندی به میزان ۸۰ درصدِ هیئت علمی دانشگاه‌ها برای معلمان شاغل و اجرای همسان‌سازی حقوق برای معلمان بازنشسته است.

با استفاده از گزارش‌های سایت امتداد و رادیو فردا/ب.ب/ک.ر