مصرف میوه در ایران در یک هفته حدود «۳۰ درصد» کاهش یافت

به گفته نایب رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، مصرف میوه به دلیل گرانی انواع محصولات ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است.

اسماعیل مرادیان روز چهارشنبه، یکم تیر، به خبرگزاری ایلنا گفت: «بسیاری از مردم سرگردان هستند و نمی‌دانند پول خود را برای خرید کدام محصولات اساسی تخصیص بدهند.»

به گفته آقای مرادیان، انواع زردآلو به قیمت هر کیلو ۴۰ تا ۷۰ هزار تومان، انواع گیلاس هر کیلو بین ۳۰ تا ۱۲۰ هزار تومان و توت فرنگی بین ۳۰ تا ۸۰ هزار تومان در بازار میوه و تره‌بار نرخ‌گذاری شده است.

افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها در ایران در ماه‌های گذشته همزمان با اجرای سیاست‌های اقتصادی دولت ابراهیم رئیسی موسوم به «جراحی و اصلاحات اقتصادی» شتاب بیشتر گرفته و موجب کاهش مصرف طیف گسترده‌ای از محصولات و مواد غذایی شده است.

۶۱ اقتصاددان در ایران ۲۰ خرداد امسال در نامه‌ای نسبت به پیامدهای سیاست‌های اخیر هشدار داده‌ بودند.

این افزایش قیمت‌ها و عدم تناسب درآمدها موجب گسترش دامنه اعتراض‌های مردمی در ماه‌های اخیر شده است.

عضو هیئت رئیسه اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گاوی روز ۲۷ خرداد گفته بود که فروش گوشت گوساله در هفته‌های گذشته ۲۰ درصد افت داشته است. رئیس فدراسیون صنایع غذایی نیز اوایل ماه خرداد از نصف شدن فروش محصولات صنایع غذایی در کشور خبر داده بود.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی هم اواسط خرداد با اشاره به افزایش ۸۰ درصدی نرخ لبنیات در ماه گذشته اعلام کرده بود که مصرف لبنیات در خانوارها ۲۰ درصد کاهش یافته است.

مرکز آمار ایران اخیرا نرخ تورم نقطه‌ای در ماه خرداد ۱۴۰۱ را ۵۲.۵ درصد اعلام کرده است.

منظور از نرخ تورم نقطه‌ای درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه در سال قبل است. به این ترتیب خانوارهای ایرانی به طور میانگین ۵۲.۵ درصد بیشتر از خرداد ١٤٠٠ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند.