انتشار تصاویر ماهوارهای از سوی گروه تحقیقاتی «ایمج سَت اینتل» که مقر آن در اسرائیل است، نشان میدهد که انفجار روز چهارم مهر در یک مرکز تحقیقاتی سپاه پاسداران، خسارت شدیدی به ساختمان آن وارد کرده است.
به گزارش «ایمج سَت اینتل»، انفجار یاد شده در تاسیسات «گروه صنعتی شهید همت» رخ داده که یک «پایگاه مخفی موشکی سپاه پاسداران» است.
«ایمج سَت اینتل»میگوید که انفجار مرموز در مرکز یاد شده، غرب تهران را به لرزه در آورد.
«گروه صنعتی شهید همت» از زیر مجموعههای سازمان هوا و فضای وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی است و تولیدکننده موشکهای بالیستیک با سوخت مایع است. آمریکا در سال ۲۰۰۵ گروه صنایع همت را مورد تحریم قرار داد.
پس از آزمایش موشک ماهوارهبر سیمرغ توسط ایران در سال ۱۳۹۶، وزارت خزانه داری آمریکا شش شرکت زیر مجموعه «گروه صنعتی شهید همت» را مورد تحریم قرار داد.
وزارت خزانهداری آمریکا گفته بود که شش زیر مجموعه «گروه صنعتی شهید همت یعنی صنایع شهید کریمی، شهید رستگار، شهید چراغی، شهید ورامینی، شهید کلهر و امیرالمؤمنین در زمینه تحقیق و توسعه و ساخت بدنه موشک، سیستمهای هدایتی، و سوخت مایع، فعالیت میکنند.»
انفجار در مرکز «تحقیقات خودکفایی سپاه»
خبرگزاریهای نزدیک به سپاه پاسداران روز پنجم مهر به نقل از روابط عمومی این نیرو خبر دادند که در جریان «آتشسوزی در یکی از مراکز تحقیقات خودکفایی سپاه»، دو نفر از کارکنان آن به نامهای مرتضی کریمی و حسین عابدی کشته شدند و یک نفر دیگر نیز مجروح شد.
به گفته خبرگزاریهای فارس و تسنیم، این «آتشسوزی» عصر روز یکشنبه چهارم مهر رخ داد. با این حال، آنها هیچ جزئیاتی در مورد این مرکز تحقیقاتی و علت «آتشسوزی» منتشر نکردند و تنها گفتند که «با تلاش آتشنشانان این مرکز، آتش مهار و مجروحان حادثه نیز به بیمارستان منتقل شدند». خبر کشته شدن دو نفر از این مجروحان، پس از خبر انتقال اولیه آنها به بیمارستان منتشر شد.
در یکی از مرگبار ترین انفجارها در پایگاههای موشکی سپاه در آبان سال ۱۳۹۰ حسن تهرانی مقدم، مسئول سازمان جهاد خودکفایی سپاه پاسداران و یکی از بنیانگذاران برنامه موشکی سپاه کشته شد.
روابط عمومی سپاه نیز چند روز پس از این رویداد اعلام کرد، در انفجار در پادگان نظامی بیدگنه ملارد واقع در غرب تهران ۱۷ نفر کشته شدند.
جانشین فرمانده سازمان جهاد خودکفایی سپاه در همان زمان اعلام کرد که «سرلشکر تهرانی مقدم در حین کار پژوهشی و تحقیقاتی» کشته شد.
بر اساس گزارش توئیتری «ایمج سَت اینتل» در روز پنجشنبه هشتم مهر، تصاویر ماهوارهای روز ۳۱ شهریور نشان میدهد که ساختمان مرکز یاد شده سالم بوده است ولی تصاویر روز پنجم مهر (یک روز پس از انفجار)، حاکی از وارد آمدن خسارت شدید به این ساختمان و ویرانی بخشی از آن است.
این تصاویر بیانگر آن است که تخریب بخشی از این ساختمان ناشی از انفجار بوده و نه «آتشسوزی» که سپاه پاسداران ادعا میکند.
در تصاویر ماهوارهای مشخص است که سقف ساختمان پس از انفجار کنده شده و بقایای آن به اطراف پراکنده شده است.
هنوز جزئیاتی درباره علت بروز این انفجار منتشر نشده، ولی در سالهای اخیر آتشسوزی و انفجار در مراکز هستهای، امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی به امری عادی تبدیل شده است و مقامهای جمهوری اسلامی همواره انگشت اتهام در این زمینه را به سوی اسرائیل نشانه رفتهاند.
در دوم تیرماه رسانههای ایران از خنثی کردن حمله پهپادی به شرکت تکنولوژی سانتریفیوژ ایران، تسا، در کرج خبر دادند.
اما موسسه اطلاعاتی اینتللب با انتشار تصاویر ماهوارهای اعلام کرد که تأسیسات سازمان انرژی اتمی ایران در کرج در «جریان حمله پهپادی» دوم تیرماه خسارت دیده است.
با این حال، فرماندهان سپاه و مقامهای جمهوری اسلامی ایران این بار سکوت اختیار کرده و هنوز هیچ گروه یا کشوری را به دست داشتن در این انفجار متهم نکردهاند.