تلاش اتحادیه اروپا برای مبارزه با گرمایش زمین

به گزارش رويترز، اين توافق الزام آور خواهد بود و در صورت همکاری ديگر کشورهای صنعتی جهان، کاهش ميزان توليد گازهای سمی به ۳۰ درصد نيز خواهد رسيد.

وزيران محيط زيست اتحاديه اروپا خواهان کاهش گازهای گلخانه ای، به ميزان ۲۰ درصد، تا سال ۲۰۲۰ ميلادی شدند.


روز سه شنبه، ۲۰ فوریه، وزيران محيط زيست ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا طی نشستی در بروکسل، مساله تغييرات آب و هوا و گرمايش زمين را مورد بحث و بررسی قرار دادند.


پيش از اين سازمان صلح سبز از اتحاديه اروپا خواسته بود رهبری مبارزه با تغييرات جوی را بر عهده بگيرد.


بسياری از کارشناسان محيط زيست، روند کنونی گرمايش زمين را بزرگ ترين چالش جهان امروز بر می دانند.


وزير محيط زيست آلمان به خبرنگاران گفت که همتايان اروپايی او در نشست خود تلاش می کنند که انتشار گازهای گلخانه ای در اتحاديه اروپا را تا سال ۲۰۲۰ ميلادی به ميزان ۲۰ درصد نسبت به سال ۱۹۹۰ کاهش دهند.


به گزارش رويترز، اين توافق الزام آور خواهد بود و در صورت همکاری ديگر کشورهای صنعتی جهان، کاهش ميزان توليد گازهای سمی به ۳۰ درصد نيز خواهد رسيد.


بسياری از کارشناسان محيط زيست، روند کنونی گرمايش زمين را بزرگ ترين چالش فعلی جهان بر می شمرند.

به گفته مقامات، مجارستان و لهستان که در سال ۲۰۰۴ به عضويت اتحاديه درآمده اند با الزامی بودن کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی اين گازها مخالفت کرده اند.


در واکنش به اين مخالفت ها، وزير محيط زيست ايتاليا گفته است که « بايد به اين کشورها يادآوری شود که عضو اتحاديه اروپا هستند و عزم اين اتحاديه بر مبارزه با تغييرات جوی استوار است.»


اما اختلاف نظر در ميان اعضای اتحاديه اروپا منحصر به اين چند کشور نمی شود.


يکی از موارد مطرح شده در نشست وزرای محيط زيست اتحاديه اروپا، احتمال خريد اتومبيل های «کمتر آلاينده زای» ژاپنی بود

در حالی که کشور فنلاند نيز در کنار لهستان و مجارستان با اجباری بودن اين طرح مخالفت کرده است، دو کشور ديگر اسکانديناوی، سوئد و دانمارک، ابراز تمايل کرده اند که کاهش سی درصدی گازهای گلخانه ای اجباری شود.


يکی ديگر از موارد مطرح شده در نشست وزرای محيط زيست اتحاديه اروپا، احتمال خريد اتومبيل های «کمتر آلاينده زای» ژاپنی بود. در همين راستا، کميسر محيط زيست اتحاديه اروپا اعلام کرد که قصد خريد يکی از اين اتومبيل ها را دارد.


اين نظر، واکنش انتقاد امیز وزير اقتصاد اتريش را به دنبال داشت.


وزير اقتصاد اتريش گفت حمايت از صنعت اتومبيل سازی اتحاديه اروپا در حال حاضر از اهميت بيشتری نسبت به مسایل محيط زيستی برخوردار است.


همزمان با نشست بروکسل، خبرها از رم حاکی از آن است که دولت رومانو پرودی، نخست وزير ايتاليا، با پروژه های جديد تکنولوژيک و صنعتی در حمايت از محيط زيست، از قبيل اعطای بودجه، برای استفاده بيشتر از انرژی خورشيدی موافقت کرده است.


گرمايش زمين در حال حاضر از سوی کارشناسان محيط زيست به عنوان يکی از بزرگ ترين چالش های انسان در دهه های آينده توصيف می شود.