نماینده ایران در سازمان ملل: به هر تجاوزی قاطعانه پاسخ خواهیم داد

محمد خزاعی: کسانی‌که آغازگر هرگونه حمله نظامی هستند، باید پاسخگوی عواقب بد ناشی از این اقدام باشند.

نماینده ایران در سازمان ملل متحد در واکنش به اظهارات اخیر نخست وزیر اسرائیل در خصوص حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، در نامه‌ای به سازمان ملل ضمن محکوم کردن این اظهارات گفت که جمهوری اسلامی به هر تجاوزی پاسخ «قاطعانه» خواهد داد.

به گزارش روز ۱۸ آبان‌ خبرگزاری مهر، محمد خزاعی، در نامه‌ای به رییس شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل اظهارات به گفته وی «جنگ‌طلبانه» روز ۱۵ آبان‌ماه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، را «تحریک‌آمیز، غیرقابل توجیه و غیرمسئولانه» خواند و به آن «شدیدا اعتراض» کرد.

وی یادآور شد: «جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه آغازگر جنگ نبوده و قصدی برای حمله به سایرین نداشته، اما لازم است تأکید نمایم که بر اساس حق مسلم دفاع از خود... در صورت حمله علیه مردم و یا سرزمین خود، ایران در پاسخ قاطعانه به این گونه حملات و هرگونه اقدام ضروری، تردید نخواهد کرد.»

بنیامین نتانیاهو روز ۱۵ آبان‌ماه بار دیگر تاکید کرد که در صورت لزوم، اسرائیل آماده است تا به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله کند.

بنیامین نتانیاهو که با شبکه دو تلویزیون اسرائیل گفت‌و‌گو می‌کرد، افزود: «امیدوارم که این اتفاق نیافتد. در نهایت، مسئولیت این اقدام با نخست وزیر (اسرائیل) است و مادامی که من نخست وزیر هستم، ایران به بمب اتم دست نخواهد یافت... اگر راه دیگری نباشد، اسرائیل آماده این است که وارد عمل شود.»

محمد خزاعی در نامه خود به سازمان ملل تهدید اسرائیل به استفاده از زور علیه ایران را موجب به خطر افتادن صلح و امنیت منطقه دانست و گفت: «کسانی‌که آغازگر هرگونه درگیری و حمله نظامی باشند، پاسخگوی ابعاد مختلف حقوقی آن و عواقب بد ناشی از این اقدام خود خواهند بود.»

جمهوری اسلامی تا کنون بارها گفته است که به هرگونه تجاوز به خاک ایران، پاسخی در خور آن خواهد داد.

در همین خصوص، امیر اسماعیلی، فرمانده قرارگاه پدافند خاتم‌الانبیا نیز روز پنجشنبه، ۱۸ آبان‌ماه، از آغاز رزمایش هوایی جدیدی با همکاری ارتش و سپاه و با حضور «هشت هزار» نیرو خبر داد.

وی تأکید کرد پیام این رزمایش که هفته آینده برگزار می شود، «پاسخ جدی به کشورهای متهاجم است.»

به گزارش مهر، آقای اسماعیلی مدت زمان رزمایش «مدافعان آسمان ولایت- ۴» را هفت روز عنوان کرد و افزود که این رزمایش در منطقه‌ای به وسعت «هشت هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع» و در استان‌های «خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و بخش‌هایی از استان فارس» برگزار می‌شود.

آقای اسماعیلی همچنین گفت که در این رزمایش از هواپیماهای بدون سرنشین به دو منظور «انهدام هواپیماهای دشمن» و «شناسایی دشمن» استفاده می‌شود.

در حالی که آمریکا و غرب همچنان بر رویکرد دیپلماتیک برای حل بحران هسته‌ای ایران پای می‌فشارند، نخست وزیر اسرائیل و اهود باراک، وزیر دفاع این کشور تا کنون بارها بر گزینه نظامی علیه ایران تأکید کرده‌اند.

شبکه دو اسرائیل روز ۱۵ آبان‌ماه گزارش کرد که بنیامین نتانیاهو و اهود باراک در سال ۲۰۱۰ به ارتش این کشور فرمان داده بودند تا برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران آماده شوند.

غرب و اسرائیل معتقدند که برنامه هسته‌ای ایران دارای ابعاد نظامی است. ایران اگرچه این ادعا را همواره رد کرده است، به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه نمی‌دهد از برخی مکان‌های نظامی و هسته‌ای‌‌ مورد نظر آژانس در ایران دیدن کنند.