رویترز: فروش نفت ایران در ماه دسامبر به کمترین میزان می‌رسد

ایران سال گذشته روزانه تا ۲.۲ میلیون بشکه نفت خام صادر کرده بود.

بر اساس اظهارات چند منبع آگاه، صادرات نفت جمهوری اسلامی در ماه جاری میلادی، دسامبر، نسبت به ماه پیش از آن تا «نزدیک به ۲۵ درصد» کاهش پیدا کرده و به کمترین میزان از زمان اعمال تحریم‌ها می‌رسد.

خبرگزاری رویترز در گزارشی با استناد به گفته‌های چند منبع آگاه در صنعت کشتی‌رانی گزارش داده است که صادرات نفت خام ایران که در ماه گذشته، نوامبر، به «یک میلیون و ۸۰ هزار بشکه» در روز رسیده بود، در ماه دسامبر، به «۸۳۴ هزار» بشکه در روز سقوط خواهد کرد.

بر اساس این گزارش، صادرات نفت ایران در سال جاری نسبت به سال قبل تا «۵۰ درصد کاهش» یافته است و در ماه جاری نیز صادرات نفت ایران به کمترین مقدار در سال جاری میلادی خواهد رسید.

ایران سال گذشته روزانه تا ۲.۲ میلیون بشکه نفت خام صادر کرده بود.

به دنبال اعمال تحریم‌های نفتی علیه ایران، جمهوری اسلامی برای صادرات نفت با مشکلات عدیده‌ای مواجه شد و در نتیجه فروش نفت ایران شاهد کاهش قابل توجهی شد.

در کنار این تحریم‌ها، دیوید کوهن، معاون امور مبارزه با جرایم مالی و تروریسم در وزارت خزانه‌داری آمریکا، روز پنج‌شنبه، ۱۶ آذرماه، گفت که از ۱۸ بهمن‌ماه نیز تحریم‌های جدیدی به اجرا گذاشته خواهد شد که مانع دستیابی ایران به درآمدهای حاصل از تجارت نفت می‌شود.

وی از این قانون به عنوان «تحریم قدرتمندی» یاد کرد که به گفته وی «سرمایه مالی تهران را به شکل قابل توجهی کاهش خواهد داد».

ایالات متحده در این مدت، ضمن اعمال تحریم‌ها علیه صنعت نفت ایران، به شرط کاهش میزان خرید نفتی از ایران، شماری از خریداران نفت ایران را از تحریم‌ها معاف کرده است.

خبرگزاری رویترز با اشاره به پایان یافتن مهلت شش ماهه معافیت این کشورها از تحریم آمریکا، گزارش کرده است که واشینگتن در حال مذاکره با خریداران نفت ایران است تا واردات نفت از این کشور را دوباره کاهش داده تا بار دیگر مشمول معافیت شوند.

بر اساس این گزارش، ژاپن با کاهش چشمگیر واردات نفت ایران، هم اکنون ضمانت معافیت از تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران را به دست آورده و انتظار می‌رود دیگر مشتریان عمده نفت ایران مانند چین، هند و کره جنوبی نیز در ماه جاری از تحریم‌های آمریکا برای شش ماهه آتی معاف شوند.

علی‌رغم معافیت این کشورها از تحریم‌های نفتی، انتقال نفت ایران به کشورهای خریدار نیز به جهت تعلق نگرفتن بیمه‌های اروپایی به کشتی‌های حامل نفت ایران، مشکل دیگری است که این کشورها با آن مواجه هستند.

به گزارش رویترز، چین، هند و کره جنوبی از ایران خواسته‌اند تا خودش مسئولیت حمل نفت صادراتی به این کشورها را به گردن بگیرد.

این در حالی است که ناوگان نفتکش‌های ایران، که بخش عظیمی از آن هم اکنون به خاطر فروش پایین نفت به عنوان انبار ذخیره نفت روی آب‌ مستقر هستند، قادر به انتقال نفت ایران در اسرع وقت نیستند و تحویل نفت معمولا با تاخیر انجام می‌شود.