سوریه آنکارا را متهم به «هواپیماربایی» کرد

هواپیمای ایرباس مسافربری سوریه چند ساعت در فرودگاه آنکارا متوقف شد

به دنبال فرود اجباری روز چهارشنبه، ۱۹ مهرماه، یک هواپیمای مسافربری سوریه در فرودگاه آنکارا، وزیر حمل و نقل سوریه، ۲۰ مهرماه، ترکیه را متهم به «هواپیماربایی» کرد.

به گزارش آسوشیتد پرس، جت‌های جنگنده ترکیه ۱۹ مهرماه یک هواپیمای مسافربری سوریه را مجبور به فرود در آنکارا کرده و بخشی از بار این هواپیما را توقیف کردند. ترکیه می‌گوید پس از دریافت اطلاعاتی مبنی بر حمل تجهیزات نظامی توسط این هواپیما، دست به این اقدام زده است و افزوده است که بار ضبط شده در دست بررسی است.

دمشق ضمن محکوم کردن این اقدام، از ترکیه خواست تا محموله ضبط شده این هواپیما را به سوریه پس دهد.

وزارت خارجه ترکیه توضیح چندانی در خصوص محتوای این بار نداده و تنها تأکید کرده است که این محموله شامل «عناصری است که از لحاظ قانونی نباید با هواپیمای مسافربری حمل شوند.»

تلویزیون «تی‌ آر تی» ترکیه می گوید این محموله حاوی تجهیزات مخابراتی نظامی بوده است و روزنامه «یِنی سافاک»، نزدیک به دولت ترکیه، نیز گزارش کرده است که این بار شامل گیرنده‌های رادیویی، آنتن و «تجهیزاتی است که به نظر می‌رسد اجزای موشک باشند.»

احمد داوود اغلو، وزیر خارجه ترکیه روز چهارشنبه، ۱۹ مهرماه، در گفت‌و‌گویی زنده که از تلویزیون ترکیه پخش می‌شد، بر عزم ترکیه مبنی بر جلوگیری از انتقال سلاح به سوریه از طریق حریم هوایی این کشور تأکید کرد و افزود که بازرسی هواپیماهای مشکوک به حمل بار نظامی، حق ترکیه است.

Your browser doesn’t support HTML5

هواپیمای مسافربری سوری در فرودگاه آنکارا بر زمین نشانده شد


این در حالی است که غیدا عبداللطیف، مدیر مرکز پروازهای مسافربری سوریه، به گزارشگران حاضر در دمشق گفته است که خلبان‌های این هواپیما ناگهان و بدون اعلام قبلی، توسط جت‌های جنگنده ترکیه محاصره شده‌اند و افزوده است: «این اقدام خلاق قوانین است، زیرا در صورت نیاز به تحقیق، ابتدا باید از خلبان درخواست شود که فرود بیاید... اگر خلبان از این درخواست ممانعت کرد، آن زمان جت‌های جنگنده می‌توانند هواپیما را مجبور به فرود کنند.»

خانم عبداللطیف این اقدام ترکیه را «مخالف مقررات هوایی» دانسته و افزوده است که سوریه در این خصوص به مقام‌های حمل و نقل هوایی بین‌المللی شکایت خواهد کرد.

طبق گزارش‌ها هواپیمای ایرباس سوریه با ۳۷ مسافر و خدمه هوایی، از مسکو به دمشق در حرکت بود که پس از ورود به حریم هوایی ترکیه مجبور به فرود شد و پس از چند ساعت توقف در فرودگاه بین‌المللی آنکارا و ضبط بخشی از بار این هواپیما، به سفر خود ادامه داد.

یک مقام سفارت روسیه در آنکارا تأکید کرده است که محموله توقیف شده متعلق به روسیه نیست.

در عین حال مسکو با اعلام این که ۱۷ تن از مسافران این هواپیما شهروند روسیه بودند، ضمن اعتراض به این اقدام، از ترکیه خواسته است تا در خصوص متوقف کردن اجباری این هواپیما توضیح دهد. به دنبال این اعتراض، سفیر این کشور در ترکیه به وزارت خارجه احضار شده است.

تنش میان ترکیه و سوریه که با یکدیگر ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند، پس از آن بالا گرفت که ۱۲ مهرماه، یک منطقه مسکونی در مرز ترکیه از جانب سوریه هدف خمپاره قرار گرفت. به دنبال این اقدام ترکیه برای چند روز متوالی سوریه را هدف گلوله‌باران قرار داد.

۱۹ مهرماه رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه به سوریه هشدار داد که «در صورت دوام تعدی سوریه، نیروهای نظامی ترکیه واکنش نظامی گسترده‌ای را در پی خواهند گرفت.»