بیشتر بخوانید:
آقای بوتفلیقه در انتخاباتی که بسیاری از ناظران پیش از برگزاری آن وی را برنده میدانستند، با پنج نامزد دیگر رقابت میکرد. از این پنج نامزد، دو نفر از اسلامگرایان میانهرو، دو نفر از ملیگرایان و یک خانم از گروههای چپگرا بودند.
بر طبق اعلام وزیر کشور الجزایر بیش از ۷۴ درصد واجدین شرایط در این انتخابات شرکت کردند که از این میان آقای بوتفلیقه توانست «بیش از ۹۰ درصد آرا» را به خود اختصاص دهد.
نورالدين يزيد زرهونی، وزیر کشور الجزایر همچنین اظهار داشت که درصد مشارکت در شهر الجزیره، پایتخت کشور، حدود ۶۵ درصد بوده است.
با این همه خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش میدهد که نمونهگیری تصادفی از ۱۷ حوزه رأیگیری در این شهر مؤید درصد بسیار کمتری از مشارکت است.
آقای بوتفلیقه در سخنرانیهای انتخاباتی خود ضمن تأکید بر این نکته که او توانسته است ثبات را به الجزایر بازگرداند، وعده داده است که بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار صرف پروژههای عمرانی کشور کرده و بیش از سه میلیون شغل برای خیل بیکاران این کشور نفتخیز شمال آفریقا به وجود آورد.
منتقدان رئیسجمهوری الجزایر، تأکید وی بر بازگرداندن ثبات و امنیت به کشور را سرپوشی بر مشکلات عمیقتر کشور، از جمله فقر، بیکاری شدید و فساد دستگاههای اداری میدانند.
در جریان رأیگیری تنها حادثه خشونتباری که روی داد، انفجار بمبی در یک حوزه رأیگیری در استان کوهستانی قبیله، در شرق کشور، بود که در جریان آن دو سرباز زخمی شدند.
برخی از گروههای مخالف دولت انتخابات را صرفاً یک بازی سیاسی دانستند. از جمله جبهه نیروهای سوسیالیست که انتخابات را تحریم کرده بود در بیانیهای اعلام کرد: «انتخابات جاری یک سونامی از تقلب و شیادی بود».
گروههای مخالف دولت اعلام کرده بودند که نتیجه انتخابات ریاستجمهوری روز پنجشنبه در واقع در آبان ماه گذشته مشخص شد. زمانی که دولت تصمیم گرفت با اصلاحیهای در قانون اساسی به آقای بوتفلیقه اجازه دهد برای بار سوم نامزد ریاستجمهوری کشور شود.