احتمال کاهش توليد نفت اوپک

مقر سازمان کشورهای صادرکننده نفت، وين اتريش

نماينده دائم ايران در هیأت عامل اوپک می‌گويد در صورت ادامه کاهش تقاضا، اين سازمان ممکن است توليد خود را کاهش دهد.

محمدعلی خطيبی، نماينده دائم ايران در هيات عامل اوپک روز دوشنبه در مصاحبه با روزنامه همشهری اظهار داشت: « اگر تا خرداد ماه تقاضا کمتر شود شرايط تغيير خواهد کرد و امکان کاهش توليد اوپک وجود دارد».

آژانس بين‌المللی انرژی روز جمعه اعلام کرد که تقاضا برای نفت در سال ۲۰۰۹ حدود يک ميليون بشکه در روز کاهش پيدا خواهد کرد که اين مقدار از پيش‌بينی قبلی کمتر بوده و از جمله دلايلی که برای آن برشمرده می‌شود رکود اقتصاد جهانی و کاهش سطح رشد جهانی اقتصاد است.

در همين باره غلامحسن نوذری، وزير نفت جمهوری اسلامی، روز يکشنبه اظهار داشت که هر گونه کاهش بيشتر سطح توليد اوپک به شرايط بازار بستگی دارد.

او در همين باره به اين نکته هم اشاره کرد که توليدکنندگان درون و بيرون سازمان کشورهای کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بايد به ثبات بازار نفت کمک کنند.

قيمت نفت در خرداد ماه گذشته ۶۵ درصد بيش از قيمت کنونی آن بود و پس از آن به شدت رو به کاهش گذاشت. کشورهای صادرکننده نفت برای جلوگيری از اين کاهش قيمت، تصويب کردند که روزانه تا چهار ميليون و ۲۰۰ هزار بشکه از توليد خود بکاهند.

آقای خطيبی، نماينده دائم ايران در هيات عامل اوپک، در اين باره اظهار داشت: « منابع ثانويه نشان داد که اوپک کمتر از سطح پيش‌بينی شده کاهش توليد داشته و تا سه میلیون و نیم بشکه در روز کاهش تولید داشته است».

اين مقدار کاهش، بيشترين ميزان کاهش توليد در تاريخ سازمان اوپک بوده است. آقای خطيبی در ادامه مصاحبه خود با روزنامه همشهری اظهار داشت که ثبات قيمت‌ها و رشد تدريجی آن هدف اصلی اوپک خواهد بود.

او در اين زمينه به این نکته اشاره کرد که «اوپک در واقع ترجيح مي‌دهد که روند رشد قيمت‌ها ملايم باشد و کاهش ذخيره‌سازی سريع رخ ندهد و به نوعی شوک به بازار وارد نشود. اين امر در شرايطی که اقتصاد جهان با بحران مواجه است مي‌تواند نتيجه عکس برای اوپک داشته باشد».