دو سینما‌گر بازداشتی پس از دو ماه از زندان اوین آزاد شدند

کتایون شهابی،‌ تهیه‌کننده، روز چهارشنبه به همراه مهران زینت‌فر از زندان اوین آزاد شد

کتایون شهابی و مهران زینت‌فر، دو سینماگری که شهریور‌ماه سال جاری بازداشت شده بودند، روز چهارشنبه به قید وثیقه آزاد شدند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، کتایون شهابی و مهران زینت‌فر که به اتهام «همکاری با تلویزیون بی‌بی‌سی» دستگیر شده بودند، عصر روز چهارشنبه به قید وثیقه از زندان اوین آزاد شده‌اند.

عطاءالله حیاتی، همسر کتایون شهابی، در گفت‌و‌گو با این خبرگزاری آزادی همسرش را تأیید کرده است.

اواخر شهریورماه وب‌سایت‌های خبری از بازداشت مجتبی میرطهماسب، هادی آفریده، ناصر صفاریان، شهنام بازدار، محسن شهرنازدار (همگی مستندساز) و کتایون شهابی، تهیه‌کننده، به اتهام «جاسوسی و فروش فیلم به شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی فارسی» خبر داده بودند.

با این‌حال خبرگزاری ایسنا گزارش کرده است که مهران زینت‌فر نیز یکی دیگر از افرادی بود که اواخر شهریور به همین اتهام بازداشت شده است، مستندسازی که به گفته شبکه بی‌بی‌سی تاکنون دو مستند وی از سوی این شبکه خبری پخش شده است.

مهرماه سال جاری انجمن مستندسازان سینمای ایران از آزادی ناصر صفاریان، محسن شهرنازدار و هادی آفریده با سپردن وثیقه خبر داد.

خبرگزاری ایسنا نیز در این خصوص آورده است که ناصر صفاریان و محسن شهنازدار، ۱۷ مهرماه با سپردن وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شدند و هادی آفریده نیز در هفته‌های گذشته آزاد شده است.

با این‌ احتساب، با توجه به این‌ که تاکنون هیچ‌ وب‌سایت خبری یا خبرگزاری در خصوص آزادی مجتبی میرطهماسب و شهنام بازدار خبری منتشر نکرده، به نظر می‌رسد که این دو تن همچنان در زندان به سر می‌برند.

بازداشت این هنرمندان واکنش‌های گسترده‌ای را به همراه داشت و سازمان‌های گوناگون و هنرمندان بین‌المللی بسیاری خواستار آزادی این هنرمندان شده بودند.

به تازگی نیز شماری از سینماگران جهان در اعتراض به این بازداشت‌ها خواستار تحریم جشنواره سینما حقیقت در ایران شده بودند.

بازداشت یک آهنگساز و خواننده

از دیگر سو کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران از بازداشت آریا آرام‌نژاد، آهنگساز و خواننده، خبر داده است.

به گزارش این وب‌سایت به نقل از یک منبع مطلع، آقای آرام‌نژاد روز سه‌شنبه، ۱۷ آبان‌ماه، توسط مأموران اداره اطلاعات استان مازندران بازداشت شده است و تاکنون از علت این بازداشت و محل نگهداری وی اطلاعی در دست نیست.

به گفته این منبع آگاه، بازداشت آقای آریانژاد زمانی صورت گرفته است که وی پس از مراجعه به دادگاه تجدید نظر استان مازندران در ساری برای پیگیری وضعیت پرونده خود، در حال بازگشت به منزل بوده است.

این فرد افزوده است که مأموران پس از آن‌ که آقای آریانژاد را جلو منزلش بازداشت کرده‌، وارد منزل شخصی وی شده و برخی از اموال وی را توقیف کرده‌اند.

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران اعلام کرده است که آریا آرام‌نژاد ۲۶ بهمن‌ماه سال ۱۳۸۸ به اتهام خواندن ترانه «علی برخیز» دستگیر شد و به مدت ۵۰ روز در حبس انفرادی به سر می‌برد.

به گزارش این وب‌سایت، آن زمان، دادگاه آریا آرام‌نژاد را به اتهام «اقدام علیه امنیت کشور و تبانی» به «۹ ماه حبس تعزیری» محکوم کرد که این حکم هم اکنون در دادگاه تجدید نظر استان مازندران در حال بررسی است.