لاهیجی: پرونده ناپدید شدن موسوی، کروبی و همسرانشان در سازمان ملل در حال رسیدگی است

مهدی کروبی (چپ)، میر حسین موسوی و همسران آنها از روز ۲۵ بهمن ماه سال گذشته که تظاهرات گسترده ای در پاسخ به فراخوان آنها در ایران برگزار شد در حصر خانگی قرار دارند و تنها فرزندان آنها به صورت محدود توانسته اند با آنها دیدار کنند.

به دنبال تداوم بی‌خبری از نحوه بازداشت و محل نگهداری میر‌حسین موسوی، مهدی کروبی و همسرانشان، پرونده‌ای در این خصوص در سازمان ملل به ثبت رسیده و وضعیت این افراد به عنوان «ناپدید شدگان قهری» در این سازمان در دست پیگیری است.

عبدالکریم لاهیجی، نایب رئیس فدراسیون بین‌المللی جوامع حقوق بشر با اعلام این خبر به رادیو فردا گفت: پس از قطعیت یافتن ناپدید شدن آقایان موسوی و کروبی و همسرانشان، با تلاش این مرکز، شکایت‌نامه‌ای در این خصوص تحویل «کمیته حمایت از ناپدید شدگان قهری سازمان ملل متحد» شده و در حال حاضر پرونده‌ای در این زمینه در سازمان ملل به ثبت رسیده است.

گفت‌و‌گوی آرش حسن‌نیا با عبدالکریم لاهیجی

Your browser doesn’t support HTML5

گفت‌و‌گوی آرش حسن‌نیا با عبدالکریم لاهیجی



این حقوقدان ایرانی ساکن پاریس تاکید کرده است، با توجه به اینکه نزدیکان این چهار تن به هیچ‌وجه مجاز به اعلام مکان نگهداری و یا انتشار هرگونه جزئیاتی درباره آن‌ها نیستند، از نظر سازمان ملل، آقایان موسوی و کروبی و همسرانشان، واجد تمامی شرایط ناپدید شدن یا آدم‌ربایی هستند.

آن‌گونه که نایب رئیس فدراسیون بین‌المللی جوامع حقوق بشری می‌گوید، بر اساس آیین دادرسی «کمیته حمایت از ناپدید شدگان قهری سازمان ملل متحد»، این شکایت نامه پس از بررسی در گام بعدی به دولت جمهوری اسلامی ابلاغ می‌شود و کمیته مزبور در انتظار پاسخ می‌ماند.

وی می‌افزاید که بر اساس آیین نامه این کمیته، رسیدگی به شکایات، علنی نیست و تنها پاسخ دریافت شده از سوی جمهوری اسلامی ایران به شکایت‌کنندگان ابلاغ می‌شود.

اگرچه به گفته آقای لاهیجی کمیته در نهایت باید به شکایت‌کنندگان پاسخ دهد، با توجه به این‌که ادامه روند این شکایت منوط به دریافت پاسخ از سوی جمهوری اسلامی است، مشخص نیست که بررسی کامل این پرونده تا چه زمانی به طول خواهد انجامید.

با این اوصاف آقای لاهیجی تأکید کرده است در صورتی که جمهوری اسلامی ایران پاسخ قانع‌کننده‌ای در این خصوص ندهد، «کمیته می‌تواند مسئولیت این ناپدید شدن رو متوجه دولت جمهوری اسلامی کند» و پرونده را به مجمع عمومی سازمان ملل ارجاع دهد.

چندی پیش مادر زهرا رهنورد پس از ملاقات با میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، نسبت به وضعیت جسمی آن‌ها ابراز نگرانی کرده بود که به دنبال آن اردشیر امیر ارجمند، مشاور ارشد میرحسین موسوی، در مورد وضعیت این دو تن هشدار داد.

بیستم تیرماه نیز انجمن اسلامی جامعه پزشکان ایران با انتشار نامه‌ای خواستار رسیدگی به وضعیت سلامتی آقایان موسوی و کروبی شدند.

مهدی کروبی، میر حسین موسوی و همسران آنها از روز ۲۵ بهمن ماه سال گذشته که تظاهرات گسترده ای در پاسخ به فراخوان آنها در ایران برگزار شد در حصر خانگی قرار دارند و تنها فرزندان آنها به صورت محدود توانسته اند با آنها دیدار کنند.

گزارش فرزندان این رهبران مخالفان در ایران حاکی است که وضعیت جسمی آنها مناسب نیست و شرایط امنیتی شدیدی در اطراف محل زندگی آنها حاکم است.