استقبال‌های غیرصمیمانه از مقامات در دانشگاه‌ها

  • فرین عاصمی
دانشجویان دانشگاه آزاد واحد تهران شمال روز یکشنبه و در پی حضور محمد حسین صفار هرندی، معاون فرهنگی فرمانده سپاه پاسداران در این دانشگاه، سخنرانی او را بر هم زدند و با سردادن شعار مرگ بر دیکتاتور و سرود یار دبستانی به حضور او اعتراض کردند.

محمد حسین صفار هرندی که به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال در این دانشگاه حاضر شده بود، در بدو جلسه با سوال در مورد تقلب در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به چالش کشیده شد و پس از آن دانشجویان با سر دادن شعار مرگ بر دیکتاتور و همخوانی سرود یار دبستانی به حضور او در دانشگاه آزاد واحد تهران شمال اعتراض کردند.

سجاد ویس مرادی، فعال دانشجویی و عضو پیشین انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر درباره دلیل اعتراض به آقای صفار هرندی به رادیو فردا می‌گوید:« این حرکت اعتراضی دانشجویان دانشگاه آزاد و در مجموع حرکت‌های اعتراضی که در سخنرانی‌های این‌چنینی رخ می‌دهد، برآمده از رفتار حاکمیت با دانشجویان و دانشگاه است.»



این فعال دانشجویی همچنین می‌افزاید:«تشکل‌های منتقد دانشجویی همه لغو مجوز شده‌اند، فعالان دانشجویی با احکام بلند مدت حبس مواجه می‌شوند و دانشگاه به عنوان سخنگوی زبان اعتراضی مردم با فشارهای شدید حاکمیت مواجه شده است. اعتراض دانشجویان به آقای صفارهرندی، اعتراض به حاکمیت و رفتارهای آن بوده. آقای صفارهرندی معاون فرهنگی فرمانده سپاه پاسداران است و از طرف دیگر، بسیج دانشجویی به عنوان ابزار پیاده نظام سپاه پاسداران در دانشگاه عمل می‌کند.»

محمد حسین صفار هرندی، پیش از این هم با حضور در دانشگاه‌های قزوین، تبریز و خواجه نصیر با اعتراض دانشجویان رو به رو شده بود.

در آبان ماه سال ۸۸ زمانی که محمد حسین صفار هرندی هنوز وزیر فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی بود، در دانشگاه خواجه نصیر حاضر شد و دانشجویان در اعتراض به حضور او و سیاست‌های دولت پس از ا نتخابات ریاست جمهوری دهم، به سوی او لنگه کفش پرتاب کردند و خواستار خروج او از دانشگاهشان شدند.

در دانشگاه های سهند تبریز و قزوین هم وقایع مشابهی رخ داده بود.

سجاد ویس مرادی، فعال دانشجویی می‌گوید پیش از این هر بار دانشجویان به حضور مقامی رسمی در دانشگاه اعتراض کرده‌اند، فشارها بر دانشجویان بیشتر شده است.

این فعال دانشجویی می‌افزاید: «بعد از هرگونه اعتراضی، دانشجویان با انواع احکام انضباطی، محرومیت از تحصیل و اخراج از دانشگاه رو به رو شده‌اند. دور از ذهن نیست که این بار هم دانشجویان دانشگاه آزاد تهران شمال با چنین احکامی رو به رو شوند. طبیعتا این فشارها با مقاومت دانشجویان در برابر رسیدن به خواسته‌هایشان نسبت مستقیم دارد.»

دانشجویان ایران تا کنون بارها به حضور مقامی رسمی در دانشگاه اعتراض کرده‌اند. از جمله در مهرماه ۱۳۸۸، دانشجویان دانشگاه تهران به حضور غلامعلی حداد عادل در این دانشگاه اعتراض کرده و با شعارهای خود وی را به باد انتقاد گرفتند.

در آذرماه سال ۱۳۸۵ نیز زمانی‌که محمود احمدی نژاد برای دیدار با دانشجویان به دانشگاه امیرکبیر رفت، اعتراض ها به وی تا آنجا پیش رفت که دانشجویان معترض، عکس محمود احمدی‌نژاد را به آتش کشیدند.

با آنکه محمود احمدی‌نژاد در آن جلسه از مسئولان دانشگاه امیرکبیر و وزارت علوم خواست با دانشجویان معترض برخورد نشود، بسیاری از فعالان دانشجویی برخوردهای صورت گرفته با دانشجویان امیرکبیر را تاوان اعتراض آن روز به رئیس جمهور می‌دانند.