یک روزنامه کویتی روز دوشنبه ۲۶ تیر خبر داد که ۱۴ شهروند شیعه کویتی که محکوم به تشکیل گروهی مرتبط با تهران شدهاند، با فرار از کشورشان از طریق دریا به ایران گریختهاند.
روزنامه کویتی «السیاسه» روز دوشنبه به نقل از مقامهای بلندپایه امنیتی کویت نوشت که این افراد «ساعاتی» پس از آنکه دیوان عالی کویت آنها را به اتهام «برنامهریزی برای حمله» علیه حکومت سنیمذهب کویت به حبسهای درازمدت محکوم کرد، موفق به فرار شدند و با قایقهای پرسرعت به ایران رفتند.
خبرگزاری فرانسه نیز نوشت که برای دریافت جزئیات بیشتر، با وزارت کشور کویت تماس گرفته اما هنوز پاسخی دریافت نکرده است.
|برای دریافت تازهترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|
مقام های ایرانی نیز تاکنون واکنشی به گزارش روزنامه السیاسه نشان نداده اند.
۱۴ شهروند کویتی که به ایران گریختند را مقامهای آن کشور از جمله اعضای مجموعهای دانستهاند که آن را "حلقه تروریستی عبدلی" نامگذاری کردهاند. اعضای این گروه به وارد کردن، انبار و اختفای مواد منفجره، تسلیحات و مهمات و داشتن دستگاههای غیرقانونی استراق سمع متهم بودند.
السیاسه فرار این افراد را بزرگترین رخنه و ناکامی امنیتی در تاریخ آن کشور توصیف کرده است.
مجموع افراد این حلقه که در برابر دادگاه بدوی قرار گرفتند ۲۶ نفر بود، که از بین آنان ۵ نفر تبرئه شدند.
ماه گذشته، دادگاه عالی کویت درخواست برائت متهمان را رد کرد و ۲۱ نفر باقیمانده را به دلیل تشکیل حلقه جاسوسی به نفع ایران و ارتباط با دستگاههای امنیتی ایران و گروه حزب الله لبنان و طرح ریزی انجام عملیات در خاک کویت مجرم تشخیص داد.
۱۴ نفری که به گزارش السیاسه، با قایقهای تندرو به سمت ایران گریختند، پس از فرجامخواهی از زندان آزاد شده بودند و قرار بود تا زمان اعلام حکم دادگاه عالی، آزاد بمانند. احکام این ۱۴ نفر حبسهای کوتاه مدت و میان مدت تا ۱۰ سال اعلام شده است. مأموران پس از حضور در محل زندگی و استقرار این افراد از فرار آنان آگاه شدند.
به غیر از متهم ردیف اول که به حبس ابد محکوم شده و اکنون متواری است، بقیه افراد این گروه در حال حاضر در زندان هستند.
دادگاه عالی کویت تحقیقات اطلاعات ارتش آن کشور و دستگاههای امنیتی در مورد این حلقه را موجه و معتبر تشخیص داد، و ارتباط فرد اول حلقه یعنی «حسن حاجیه» را با «عبدالرضا دهقان» کارمند سفارت جمهوری اسلامی ایران در کویت، محرز دانست.
حسن عبدالهادی، یکی از افراد این گروه که برای او حبس ابد اعلام شده، همچنین به اتهام عضویت در حزبالله لبنان از سال ۱۹۹۶ و قاچاق مقادیر زیادی از سلاح و مواد منفجره از ایران به کویت مجرم شناخته شده است.
خبرگزاری فرانسه پیشتر گزارش داده بود که همگی متهمان، اتهامات وارد شده بر خود را نپذیرفته و اظهار داشتند که زیر شکنجه به این اتهامات اقرار کردند. ایران هرگونه ارتباط با این گروه را رد کرده است.
یک سوم جمعیت ۴ میلیونی کویت، شیعه هستند.